Викрали конфіденційні дані: у Києві судитимуть двох експрацівників медичної лабораторії

Викрали конфіденційні дані: у Києві судитимуть двох експрацівників медичної лабораторії

Укрінформ
У Києві правоохоронці скерували до суду справу двох колишніх працівників відомої медичної лабораторії, які скопіювали конфіденційну інформацію щодо лікарів та клієнтів і вимагали гроші за нерозповсюдження викрадених даних.

Про це у Фейсбуці повідомляє відділ комунікації поліції Києва, передає Укрінформ. 

До Оболонського управління поліції Києва надійшла заява від представників лабораторії про те, що невідомі вкрали конфіденційну інформацію з бази даних.

Слідчі територіального управління поліції спільно із працівниками управління кіберполіції у місті Києві та за процесуального керівництва Оболонської окружної прокуратури викрили у несанкціонованому копіюванні конфіденційної інформації двох експрацівників установи.

Читайте також: У Києві презентували сайт проєкту «Кібер Брама»

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що чоловік 1983 року народження та жінка 1976 року народження скопіювали інформацію та переслали собі. У подальшому зловмисники хотіли отримати гроші від керівництва установи за нерозповсюдження даних.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів поліцейські виявили на їхніх комп’ютерах викрадену інформацію.

Слідчі повідомили фігурантам про підозру за ч. 3 ст. 362 Кримінального кодексу України (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, що призвело до її витоку, вчиненому особою, яка має право доступу до такої інформації, за попередньою змовою групою осіб).

Читайте також: В електронній системі охорони здоров’я верифіковані дані понад 370 тисяч медиків

Обвинувальний акт скерований до суду. Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Укрінформ, суд призначив покарання у вигляді одного року обмеження волі з іспитовим строком тривалістю один рік киянину, який під час дії воєнного стану запустив феєрверк у Голосіївському районі столиці. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-