У Києві презентували сайт проєкту «Кібер Брама»

У Києві презентували сайт проєкту «Кібер Брама»

Фото
Укрінформ
У проєкту «Кібер Брама», що направлений на надання знань громадянам про те, як безпечно користуватись мережею, попереджати та протидіяти злочинним діям в Інтернеті і не стати жертвою ворожої пропаганди, з'явився власний сайт.

Презентація цього сайту пройшла в Укрінформі.

«Ми створили для громадян максимально практичний вебсайт. Хочу подякувати (за роботу над проєктом - ред.) усім партнерам, у тому числі міжнародному фонду «Відродження», ЄС, кіберполіції, партнерам з КМЄС (Консультативної місії Європейського Союзу в Україні – ред.) і розробникам – компанії «Єдинці», які втілили усі наші ідеї і побажання», - зазначила співзасновниця та голова правління ГО «МІНЗМІН» Анастасія Апетик.

За словами першого заступника начальника Департаменту кіберполіції Нацполіції України Андрія Шаронова, цей проєкт спочатку називався «Мрія», а потім відбувся його ребрендинг і з'явилася «Кібер Брама».

Читайте також: Кіберполіція викрила в Києві шахрайську «криптовалютну біржу»

«Це – наш спільний із волонтерами проєкт, і до нього вже долучено понад 300 тисяч наших громадян. Це, у тому числі, можливість для наших громадян долучитися до активного протистояння поширенню інформації, яка є фейковою, зокрема з РФ. Серед завдань проєкту – знищення російських осередків у Інтернеті, зменшення рівня кібербулінгу та цькування, а також – протидія шахрайствам і розповсюдженню наркотичних речовин тощо», - заявив Шаронов.

Співзасновниця ГО «МІНЗМІН» Вікторія Омельяненко поінформувала, що на цьому сайті є низка розділів – «Кібербекзпека в освіті», «Кібербезпека в роботі», «Кібербезпека в повсякденному житті», «Кібербезпека в розвагах і спілкуванні» та «Кібербезпека під час війни» та інші.

Читайте також: Як донатити для ЗСУ, аби не стати жертвою шахраїв - поради кіберполіції

Також на цьому сайті є розділ «Посібник» - це практичний гайд для будь-якої людини, щоб можна було зрозуміти, як використовувати різні застосунки і соцмережі, сайти, пошукові системи тощо. Тут є і розділ «Словник», у якому зібрані всі основні і актуальні терміни для розуміння онлайн-простору.

У розділі «Новини» кіберполіцейські публікують всі останні новини і оновлення у сфері кібербезпеки. Також на цьому сайті є розділ «Повідомити про проблему».

Портал нині працює у режимі тестування і наповнення та постійно оновлює свій контент.

Представник КМЄС Конрад Вудтке сказав, що реалізація цього онлайн-проєкту спільно з кіберполіцією та іншими сторонами означає перехід до більш глибокої і плідної співпраці у майбутньому.

Як повідомлялося, проєкт «Брама» – це ініціатива, спрямована на підвищення рівня обізнаності громадян у сфері кібербезпеки та протидію поширенню пропаганди ворога в медіапросторі.

Читайте також: Потрібні єдині правила для соцмереж, щоб обмежити російські ТГ-канали - ЦПД

«Брама» була створена до повномасштабного вторгнення РФ і спершу застосовувалася для запобігання розповсюдженню наркотиків, зокрема через Телеграм. Але повномасштабна війна змінила направленість цього проєкту і наразі він допомагає боротися з російськими ІПСО і пропагандою.

Проєкт «Кібер Брама» створено Консультативною місією Європейського Союзу в Україні за ініціативи Департаменту кіберполіції Національної поліції України, у партнерстві з громадською організацією МІНЗМІН, за сприяння Міжнародного фонду «Відродження» та фінансової підтримки Європейського Союзу. Вебсайт розроблено агенством маркетингу та веброзробки «Єдинка».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-