В електронній системі охорони здоров’я верифіковані дані понад 370 тисяч медиків

В електронній системі охорони здоров’я верифіковані дані понад 370 тисяч медиків

Укрінформ
В електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ) верифіковано дані понад 370 тисяч медичних працівників.

Таку інформацію наводить Національна служба здоров’я України, яка розпочала верифікацію на основі даних Державного реєстру фізичних осіб (ДРФО), передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МОЗ.

«В електронній системі охорони здоров’я верифіковано понад 370 тис. медиків. Перевірка являє собою зіставлення даних про медичних працівників в ЕСОЗ і ДРФО. Вона дає змогу відстежувати зміни в ЕСОЗ, виправляти можливі помилки й перевіряти правдивість інформації. Наступний етап — зіставлення даних в ЕСОЗ з інформаційною системою Міністерства фінансів», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що перевірка розпочалася 11 березня поточного року й здійснюватиметься на періодичній основі.

Перевірять на достовірність і дані про заклади охорони здоров’я, а також про пацієнтів, які зареєстровані в ЕСОЗ. У МОЗ підкреслили, що це дозволить встановити відповідність закладів вимогам договорів та оплатам за надані медичні послуги пацієнтам тощо.

Читайте також: В уряді пояснили, навіщо потрібна цифровізація медичної системи

«Процес верифікації здійснюється щороку й постійно вдосконалюється. Приміром, НСЗУ регулярно зіставляє дані в ЕСОЗ із даними Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо померлих людей, а також перевіряє інформацію про трудові відносини медичних працівників», – додали в МОЗ.

Як повідомляв Укрінформ, станом на лютий 2024 року в Україні у системі ЕСОЗ виписано понад 67 мільйонів електронних рецептів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-