Передані Штатами труби дозволять мінімізувати теплові втрати та скоротити споживання газу - Кличко

Передані Штатами труби дозволять мінімізувати теплові втрати та скоротити споживання газу - Кличко

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко подякував уряду Сполучених Штатів Америки за допомогу у відновленні теплових мереж столиці, пошкоджених внаслідок російських обстрілів.

Про це Віталій Кличко заявив під час перевірки робіт із заміни труб на пошкодженій ділянці мереж поруч з гімназією та кількома житловими будинками в Подільському районі столиці, передає Укрінформ із посиланням на Київську міську державну адміністрацію.

Кличко з представниками USAID та послом США / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Зазначається, що на місце робіт мер виїхав разом із головою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Самантою Пауер, послом США в Україні Бріджит Брінк та директором регіональної Місії USAID Джеймсом Хоупом.

За словами Кличка, “попри надзвичайно складну ситуацію та фінансові обмеження, нам вдалося цього року здійснити заміну найбільш аварійних ділянок тепломереж або пошкоджених внаслідок ракетних ударів. Значну допомогу для цього Київ отримав від уряду Сполучених Штатів Америки”.

“У рамках Проєкту енергетичної безпеки USAID міське підприємство “Київтеплоенерго” отримало труби і трубопровідну арматуру вартістю 1,3 млн дол. Це дозволить замінити 11 кілометрів пошкоджених тепломереж. Більшість робіт – уже на завершальній стадії. Передані труби – сталеві та полімерні, з терміном експлуатації 50 років, і вони дозволять мінімізувати теплові втрати та скоротити споживання газу”, – зазначив мер Києва.

Також він додав, що з моменту, коли місто повернуло теплоенергетичний комплекс в управління громади та створило нове потужне комунальне підприємство “Київтеплоенерго”, USAID був і залишається надійним партнером Києва. Зокрема за супроводу USAID місто залучило кредит Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) обсягом 140 млн євро на комплексну модернізацію київської теплоенергетики.

“Ми раді підтримувати та допомагати українцям. Ми поважаємо вас за вашу відвагу і боротьбу. Ви надихаєте людей у всьому світі дотримуватися демократичних цінностей. путін недооцінив хоробрість та силу українців”, – наголосила Пауер.

У КМДА нагадали, що тільки за останніх 3 роки місто здійснило масштабну реконструкцію тепломереж і замінило 360 км мереж, які не оновлювали 50-60 років. Важливо, що це було комплексною модернізацією і вже дозволило зменшити аварійність на 10%, а теплові втрати – на 5%.

Читайте також: Київ відправляє до Дніпра 30 автобусів, десять завантажать гумдопомогою

Київ готується до зими в надзвичайно складних умовах, залучаючи усі можливі ресурси. На сьогодні основні роботи в столиці для запуску тепла виконані: здійснили гідравлічні випробування тепломереж і усунули понад 2,2 тисячі аварійних пошкоджень на них, придбали резервне паливо та джерела резервного живлення, а також необхідну кількість пересувних мобільних котелень як резервне джерело теплопостачання на випадок позаштатних ситуацій під час опалювального сезону. Вони забезпечуватимуть теплом лікарні, дитсадки, школи і працюватимуть в пунктах обігріву, які розгорне місто.

Читайте також: Кличко закликав Німеччину допомогти Києву з генераторами і мобільними пунктами обігріву

На 10% збільшили в Києві кількість аварійно-рятувальних бригад для оперативного реагування на позаштатні ситуації.

“Попри складнощі ми провели значну підготовчу роботу до зими з акцентом на максимальній економії енергоресурсів та готовності до різних можливих ситуацій”, – підкреслив Кличко.

Як повідомляв Укрінформ, глава Агентства з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Павер 6 жовтня прибула до Києва.

Читайте також: У Кличка розповіли про підготовку столиці до зими

USAID — незалежне агентство федерального уряду США, відповідає за невійськову допомогу США іншим країнам.

Саманта Пауер очолює USAID з квітня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-