У Київській обласній дитячій лікарні встановили новий компʼютерний томограф

У Київській обласній дитячій лікарні встановили новий компʼютерний томограф

Фото
Укрінформ
У Київській обласній дитячій лікарні змонтували новітній комп’ютерний томограф GE Optima CT 520.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

«Київська обласна дитяча лікарня отримала новітній компʼютерний томограф GE Optima CT 520. Медичне обладнання було закуплене у рамках одного зі спільних проєктів Міністерства охорони здоровʼя України та Світового банку», - йдеться у повідомленні.

Як зазначають в МОЗ, Київська обласна дитяча лікарня є багатопрофільним медичним закладом надкластерного рівня, яка спеціалізується на наданні медичної допомоги дітям Київської області. Щорічно у стаціонарних відділеннях проходить лікування близько 10 тис. маленьких пацієнтів, а у консультативній поліклініці амбулаторну допомогу отримує понад 40 тис. дітей. У медзакладі функціонує 11 спеціалізованих відділень, у яких надається медична допомога за 24 напрямами.

Наголошується, що комп’ютерна томографія як сучасний метод діагностики надасть можливість значно покращити якість обстеження та лікування маленьких пацієнтів. До основних переваг КТ-діагностики належить: висока роздільна здатність, швидкість сканування і точність у виявленні різних захворювань та травм. Крім того, сучасний апарат комп’ютерної томографії має покращені технології, спрямовані на зменшення дози опромінення, яку отримує пацієнт під час сканування.

У Київській обласній дитячій лікарні встановили новий компʼютерний томограф / Фото: Київська обласна дитяча лікарня

Тож поява медичного обладнання у лікарні дозволить пришвидшити надання високоспеціалізованої медичної допомоги для збереження ще більше життів та покращення здоров’я пацієнтів. Завдяки наявності сучасного компʼютерного томографа мультидисциплінарна команда лікарні зможе використовувати найновітнішу методику діагностики для подальшого лікування, а пацієнти закладу - отримувати якісну високопрофесійну медичну допомогу.

Читайте також: Лабораторії ЦГЗ отримали обладнання для вірусологічної діагностики

Наразі медичне обладнання змонтоване в спеціально підготовленому для цього приміщенні, а медики проходять кваліфіковане навчання. КТ почне приймати пацієнтів після отримання дозвільних документів на експлуатацію від ДІЯР.

Як повідомлялося, нещодавно сучасний комп’ютерний томограф змонтували у Миколаївській обласній дитячій клінічній лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-