Лабораторії ЦГЗ отримали обладнання для вірусологічної діагностики

Лабораторії ЦГЗ отримали обладнання для вірусологічної діагностики

Укрінформ
Лабораторії Центру громадського здоров’я (ЦГЗ) та обласних центрів контролю і профілактики хвороб (ОЦКПХ) отримали сучасне обладнання, яке поліпшить проведення вірусологічної діагностики. Також понад 20 медзакладів отримали дизельні генератори.

Про це повідомляється на сайті ЦГЗ, передає Укрінформ.

"До ОЦКПХ та центрів громадського здоров’я поставили 27 автоматичних станцій для вилучення РНК, боксів біобезпеки й безперервного живлення, ПЛР-боксів. Також для фахівців провели онлайн-тренінги, як використовувати це обладнання", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у ЦГЗ, дослідження РНК та ДНК вірусів проводиться для діагностики ВІЛ, вірусних гепатитів, коронавірусу SARS-Cov2, вірусу грипу тощо. Нове поставлене обладнання має поліпшити цей процес.

Також, як додали в ЦГЗ, на початку 2024 року понад 20 українських медзакладів отримали дизельні генератори, які забезпечать резервне енергопостачання у разі надзвичайної ситуації через атаки Росії.

Читайте також: В медцентрі ендокринної хірургії МОЗ України встановили новітній комп'ютерний томограф

Постачання відбулось у межах проєктів Міністерства охорони здоров’я та Світового банку "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей" та "Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні".

Як повідомлялося, уряд Японії профінансує закупівлю медобладнання для 25 українських лікарень у Миколаївській, Київській, Сумській, Дніпропетровській, Кіровоградській та Черкаській областях. Зокрема, йдеться про портативні УЗД-апарати, дефібрилятори, шприцеві насоси, монітори пацієнтів, генератори тощо, які мають бути поставлені в медзаклади впродовж січня 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-