Угорщина не продовжуватиме заборону на імпорт українського меду

Угорщина не продовжуватиме заборону на імпорт українського меду

Укрінформ
Угорщина не буде відновлювати заборону на імпорт меду з України, незважаючи на протести своїх фермерів, які заявляють, що дешевий мед з України знижує ціни і загрожує витіснити їх з бізнесу.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Міністр сільського господарства Іштван Надь заявив виданню, що одностороння заборона імпорту не мала позитивного впливу на угорський ринок, оскільки оптові закупівельні ціни не зросли так, як сподівалися місцеві фермери.

Водночас це завдало шкоди компаніям, які розфасовують та експортують мед до країн ЄС. За його словами, експортерам меду потрібен український мед, оскільки інакше вони не зможуть виконати контрактні поставки.

На питання, чи розглядає уряд можливість повторного введення заборони на імпорт, він відповів: "Ні, оскільки вона не має ніякого впливу".

Більшість імпорту меду до Євросоюзу надходить з Китаю та України. За даними Єврокомісії, у січні-серпні 2023 року на український імпорт припадало 25% імпорту меду в ЄС.

Читайте також: Експорт українського меду до Китаю є підтвердженням якості для інших ринків - Висоцький

Минулого року уряд прем'єр-міністра Віктора Орбана запровадив заборону на імпорт 24 сільськогосподарських продуктів з України, включаючи зернові, свинину і мед. 19 лютого він скасував заборону на імпорт меду, що викликало протести з боку близько 22 тис. угорських бджолярів.

Як повідомляв Укрінформ, українські виробники меду відтепер можуть постачати свою продукцію на ринок Китайської Народної Республіки.

Фото: agrotimes

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-