Єврокомісія очікує на формальне запрошення до участі в «зернових переговорах» у Польщі

Єврокомісія очікує на формальне запрошення до участі в «зернових переговорах» у Польщі

Укрінформ
В Європейській комісії бачили заклик Президента Володимира Зеленського щодо необхідності організувати тристоронню зустрічі високого рівня за участі України, Польщі й Єврокомісії, але на цей час не змогли підтвердити офіційного запрошення до таких перемовин.

У Європейській комісії бачили заклик Президента Володимира Зеленського щодо необхідності організувати тристоронню зустрічі високого рівня за участі України, Польщі й Єврокомісії, але на цей час не змогли підтвердити офіційного запрошення до таких перемовин.

Про це у Брюсселі, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, заявив речник Європейської Комісії Ерік Мамер.

«Я не можу підтвердити, що ми отримали таке запрошення. Я лише можу сказати, що ми бачили заяву Президента Зеленського на його сторінці в мережі Х, але я маю ще перевірити, чи ми отримали формальне запрошення», – зауважив речник.

Він відповів на уточнюючі запитання преси, чи зможе Польща продовжувати виконувати роль транспортного хабу з постачання в Україну необхідної допомоги, з огляду на блокування транспортних шляхів не лише для перевезення сільськогосподарської продукції, а також для пасажирських, гуманітарних та військових перевезень.

Читайте також: Влада Польщі має запобігати насильству під час протестів - «зернова» платформа Єврокомісії

«Єврокомісія повністю впевнена в триваючій підтримці Польщі для України, з використанням всіх наявних спроможностей. Польща докладає величезних зусиль у цьому на всіх рівнях з початку війни. Варто нагадати, що вони прийняли у себе близько мільйона біженців з України, яким надали суттєву допомогу. Тож, переконаний, ніхто не має жодних сумнівів, що у будь-якому випадку Польща залишається відданою цим зусиллям та робить все можливе, щоб підтримувати Україну», – додав Мамер.

Як повідомлялося, 21 лютого Зеленський публічно звернувся до польської сторони з пропозицією провести зустріч на кордоні за участю урядів та, ймовірно, президентів двох сторін для обговорення ситуації, що склалася внаслідок блокування кордону, та запросив на цю зустріч представників Європейської комісії.

Читайте також: Зернова” блокада кордону: Україна – заручниця політичних процесів у Польщі та ЄС

Як раніше 22 лютого повідомив глава польського уряду Дональд Туск, зустріч урядів України і Польщі відбудеться 28 березня у Варшаві. До цього часу обидві країни працюватимуть на технічному рівні, аби розв'язати економічні проблеми.

Фото: Shutterstock/AURA88

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-