Найкращим внеском у продовольчу безпеку світу є забезпечення України зброєю - депутатка

Найкращим внеском у продовольчу безпеку світу є забезпечення України зброєю - депутатка

Укрінформ
Росія - найбільший виклик світовій продовольчій безпеці. Найкращим внеском у продовольчу безпеку світу є забезпечити Україну зброєю, щоб зерновий коридор у Чорному морі працював і надалі.

На цьому наголосила народна депутатка, заступниця голови комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, членкиня постійної делегації у ПАРЄ Євгенія Кравчук у коментарі Укрінформу.

«Основна мета України на Мюнхенській конференції - посилення наших військових спроможностей», - підкреслила Кравчук.

Депутатка зауважила, що Україна із самого початку очікувала на підписання безпекових угод з рядом країн-партнерів та зауважила, що багато обговорень на конференції буде присвячено відновленню України, а також питання продовольчої безпеки.

«Я говорила під час дискусії про те, що найкращий внесок у продовольчу безпеку - це забезпечити Україну зброєю, щоб вона продовжувала тримати зерновий коридор самостійно, щоб він надалі працював в Чорному морі», - акцентувала політикиня.

Народна депутатка зауважила, що лише з серпня 2023 року 23 мільйони тонн продовольства були експортовані саме тому, що Україна змогла забезпечити коридор в Чорному морі.

Читайте також: Судновласники довіряють Силам оборони щодо безпеки «зернового коридору» - Гуменюк

«Далекобійні ракети, надані нам міжнародними партнерами, допомагають не лише Україні, але роблять все, щоб десь в Африці люди не голодували. Стає абсолютно зрозуміло, що Росія - найбільший виклик цій світовій безпеці», - підкреслила Кравчук.

Як повідомляв Укрінформ, 16-18 лютого у готелі Bayerischer Hof проходить 60-та ювілейна Мюнхенська безпекова конференція, яка є міжнародною платформою для обговорення проблем безпеки.

Завтра, 17 лютого очікується виступ на ній Президента Зеленського, а також низка двосторонніх зустрічей української делегації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-