Судновласники довіряють Силам оборони щодо безпеки «зернового коридору» - Гуменюк

Судновласники довіряють Силам оборони щодо безпеки «зернового коридору» - Гуменюк

Укрінформ
Міжнародні партнери довіряють Силам оборони України у питанні забезпечення безпеки «зернового коридору».

Про це повідомила начальник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України полковник Наталя Гуменюк на брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Ми бачимо, що судновласники, учасники міжнародної навігації довіряють Силам оборони України, не дивлячись на те, що ситуація неспокійна з таким сусідом і ворогом», - сказала Гуменюк.

Читайте також: Україна через зерновий коридор підтримує продовольчу безпеку у світі - Кубраков

Вона зауважила, що активність російської тактичної авіації також становить небезпеку для навігації, до того ж ворог має перевагу у повітрі. Однак партнери розуміють, що перед тим як забезпечувати прохід суден, українська сторона ретельно перевіряє безпекову ситуацію і намагається максимально надавати можливість функціонування цього коридору.

«Практика свідчить про те, що навіть в умовах відсутності міжнародних гарантій ми продовжуємо виконувати свої зобов’язання і все більше судновласників нам довіряють», - наголосила Гуменюк.

Читайте також: Чорне море буде безпечним для судноплавства, як передбачає Формула миру - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що у січні 2024 року Україна вийшла на довоєнні обсяги експорту морем. «Зерновим коридором» уже пройшли понад 660 суден, які перевезли близько 20 млн тонн вантажів у 32 країни. 70% з цих вантажів становить українська аграрна продукція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-