В енергосистемі України виник профіцит, надлишки передавали до Польщі

В енергосистемі України виник профіцит, надлишки передавали до Польщі

Укрінформ
Через профіцит в енергосистемі 4 лютого Польща надавала Україні аварійну допомогу, забравши надлишок електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

Зазначається, що вдень 4 лютого в енергосистемі України був профіцит електроенергії, причиною якого стало потепління й зменшення споживання електроенергії.

"У відповідь на запит «Укренерго», польський оператор енергосистеми PSE, з 13:00 до 16:00 надав аварійну допомогу, прийнявши надлишки української електроенергії загальним обсягом 300 МВт-год.", - повідомляє Укренерго.

Зазначається, що добовий максимум споживання 4 лютого був на 5,5% менший порівняно з показниками 28 січня. Станом на 10:00 понеділка рівень споживання електроенергії на 1,4% вищий за відповідний показник попереднього робочого дня – п’ятниці, 2 лютого.

Протягом доби очікується вихід з ремонтів двох енергоблоків теплових електростанцій.

Експорт електроенергії 5 лютого здійснювався у нічні години до Молдови загальним обсягом 230 МВт-год. Імпорт запланований упродовж всієї доби зі Словаччини, Польщі, Румунії та Молдови загальним обсягом 4 914 МВт-год.

Читайте також: Частина Одеси до вечора залишиться без світла через ремонтні роботи

За даними Міненерго, впродовж доби 4 лютого енергетики відновили енергопостачання понад 46 тис. споживачів у чотирьох областях.

Зокрема, у Дніпропетровській області відновлене живлення близько 19 тисяч споживачів, що знеструмлювалися через технічні причини. Крім того, відновлена робота теплоелектроцентралі у Кривому Розі, на якій знижувалося навантаження.

У Донецькій області відновлене електропостачання 22 тисячі споживачів, що залишалися без світла через бойові дії. Енергетики також усунули технологічні порушення в електромережах Запорізького і Пологівського районів, а також Запоріжжя та відновили енергопостачання понад 2 тисячам споживачів.

У Харківській області енергетики відремонтували три лінії електропередачі, які були тривалий час відключені через бойові дії – тепер зі світлом понад 100 споживачів. Триває огляд мереж у трьох населених пунктах після нових обстрілів.

Читайте також: У Херсоні внаслідок ворожого обстрілу - без світла частина мікрорайону Острів

Через бойові дії залишаються без світла 43 тисячі споживачів на Донеччині, 5,3 тисячі - у Запорізькій області, 2,2 тисячі - на Сумщині, близько 26 тисяч споживачів на Херсонщині та близько 6 тисяч - у Херсоні.

Через технічні причини знеструмилися 33 споживачі на Сумщині.

Як повідомлялося, 4 лютого енергетики відновили енергоживлення критичної інфраструктури та побутових споживачів Кривого Рогу та прилеглих районів.

У ніч на 3 лютого ворог атакував Кривий Ріг дронами. Без світла в районі були майже 15 тис. людей та дві котельні Кривого Рогу, які забезпечують 43 тис. абонентів. У місті частково був знеструмлений швидкісний трамвай. Деякі родини залишилися без водопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-