У створення українсько-польського виробника електрообладнання інвестували майже 40 мільйонів

У створення українсько-польського виробника електрообладнання інвестували майже 40 мільйонів

Укрінформ
Науково-виробниче підприємство «Енерго-плюс» інвестувало майже 40 млн грн у створення українсько-польського підприємства «TWERD Energo-Plus», яке спеціалізується на виробництві високовольтних перетворювачів частоти для двигунів на промислові підприємства та водоканали.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в пресслужбі науково-виробничого підприємства «Енерго-плюс».

«Науково-виробниче підприємство «Енерго-плюс» стало співзасновником компанії з виробництва електрообладнання в Польщі «TWERD Energo-Plus», що дозволить просувати на європейському та світових ринках обладнання компанії ТОВ «НВП «Енерго-плюс»... За попередніми оцінками, сума інвестицій в українсько-польське підприємство становить орієнтовно 40 млн грн. Це створить альтернативу фактичній монополії на світовому ринку китайських виробників високовольтних перетворювачів частоти для високовольтних двигунів 6 та 10 кВ», - зазначили у пресслужбі.

За словами директора ТОВ «НВП «Енерго-плюс» Євгена Корфа, українсько-польське підприємство виготовлятиме високовольтні перетворювачі частоти для двигунів, які приводять у дію насосне обладнання та конвеєри, шахтні підйомні механізми та інше обладнання на промислових та гірничодобувних підприємствах, водоканалах, системах подачі води. Власне виробництво в Україні дозволить зменшити собівартість цього обладнання на 12-14% та конкурувати з китайським та тайванським аналогами.

Читайте також: Україна та Польща вже повинні думати про альянс у рамках ЄС - Кулеба

Завдяки співпраці з польською компанією українське підприємство вже виготовляє та обслуговує перетворювачі частоти для середньої та високої напруги з ефектом рекуперації, інвертори для альтернативних видів енергетики та накопичувачі, зарядні станції для електромобілів.

Як повідомляв Укрінформ, Японія передасть Україні партію енергообладнання – сім високовольтних автотрансформаторів та п'ять газових турбін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-