Голова Центробанку Росії очікує посилення західних санкцій - Bloomberg

Голова Центробанку Росії очікує посилення західних санкцій - Bloomberg

Укрінформ
Голова Центробанку Росії Ельвіра Набіулліна, яка відіграла ключову роль у тому, щоби режим Путіна вистояв під ударом масштабних санкцій після повномасштабного вторгнення в Україну, вважає, що економічний тиск на РФ посилиться.

Про це пише агентство Bloomberg, передає Укрінформ.

Набіулліна, зокрема, заявила в інтерв’ю російським медіа, що реструктуризація економіки РФ відбувається «достатньо швидкими» темпами, а бізнес нібито адаптується до західних обмежень.

«Є спокуса думати, що нам, як то кажуть, море по коліно після того, як ми витримали початковий шторм, хоча ми повинні бути готові до посилення санкційного тиску», - цитує Bloomberg очільницю російського Центробанку.

Як повідомляв Укрінформ, минулої п’ятниці глава Білого дому Джо Байден підписав указ, який розширив повноваження адміністрації США щодо введення санкцій проти фінансових установ, які допомагають Росії ухилятися від раніше введених обмежень.

Читайте також: Іноземні компанії заморозили участь у великому російському СПГ-проєкті - ЗМІ

Водночас, на початку грудня країни G7 оголосили прямі обмеження на закупівлі російських алмазів з 1 січня наступного року, з подальшим поступовим обмеженням на непрямий імпорт російських дорогоцінних каменів. Пізніше цього місяця Європейський Союз ухвалив 12-й пакет економічних та індивідуальних санкцій проти РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-