Країни G7 узгодили введення санкцій щодо російських алмазів

Країни G7 узгодили введення санкцій щодо російських алмазів

Укрінформ
Держави "Групи семи" за підсумками віртуального саміту, що відбувся сьогодні, оголосили про наміри до 1 січня 2024 року запровадити обмеження на російські алмази.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в заяві лідерів G7, яка розміщена на сайті уряду Великої Британії.

"Ми запровадимо обмеження на імпорт непромислових алмазів, видобутих, оброблених або вироблених у Росії, до 1 січня 2024 року, а потім подальші поетапні обмеження на імпорт російських алмазів, оброблених у третіх країнах. Орієнтовна дата старту цих обмежень - 1 березня 2024 року", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, до 1 вересня 2024-го країни "Групи семи", які є основними імпортерами необроблених алмазів, створять механізм перевірки та сертифікації необроблених алмазів та консультуватимуться в цьому питанні з країнами-виробниками та партерами.

У ЄС раніше говорили, що мають намір запровадити санкції проти діамантів російського походження, але чекають на рішення G7, яке б пояснювало механізм такої заборони.

Читайте також: Британія ввела нові санкції на експортерів військового обладнання до Росії

Щоб підвищити ефективність цих заходів, ті члени G7, які є основними імпортерами необроблених алмазів, створять надійний механізм перевірки та сертифікації на основі відстеження для необроблених алмазів у G7 до 1 вересня 2024 року та продовжать консультації з партнерами, включаючи країни-виробники щодо його розробки та впровадження.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2022 року агентство Bloomberg писало, що Росія знайшла спосіб уникати санкцій, накладених на збут її діамантів, заробляючи щомісяця сотні мільйонів доларів. Зокрема, зазначалося, що угоди купівлі російських діамантів переважно проходять через індійські банки. А російський видобувний гігант “Алроса” продає діаманти покупцям в Індії та Європі переважно в обмін на рупії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-