Шмигаль і Сікорський обговорили розблокування кордону

Шмигаль і Сікорський обговорили розблокування кордону

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із новопризначеним міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським й обговорив із ним посилення економічного співробітництва та безперешкодний рух вантажів через спільний кордон.

Як передає Укрінформ, про це глава уряду повідомив у Фейсбуці.

Прем'єр-міністр передав найщиріші вітання новому уряду Польщі на чолі з Дональдом Туском. «Розраховуємо на побудову плідної та конструктивної співпраці між нашими країнами», - зауважив він.

«Обговорили посилення економічного співробітництва. Зосередили увагу на ключовому питанні: безперешкодний рух вантажів через наш спільний кордон — критично важливий для стійкості й боротьби України з російським агресором. Маємо напрацювати збалансоване рішення, яке принесе користь обом країнам», - наголосив Шмигаль.

Також Прем'єр-міністр запропонував впроваджувати спільний контроль на пунктах пропуску. За його словами, це підвищить ефективність та дієвість їхньої роботи.

Крім того, під час зустрічі Шмигаль і Сікорський обговорили посилення співпраці у сфері виробництва й ремонту військової техніки. «Маємо волю й все необхідне, щоб вивести наше оборонне співробітництво на новий рівень», - додав очільник уряду.

«Будемо тісно співпрацювати у питаннях європейської інтеграції. Вдячний Польщі за підтримку України на шляху до ЄС. Подякував також усьому польському народу за всебічну підтримку України з перших днів повномасштабної війни», - наголосив Шмигаль.

Читайте також: Сікорський у Києві: Ми маємо повернути умови чесної конкуренції

Як повідомляв Укрінформ, новий глава МЗС Польщі Радослав Сікорський 22 грудня прибув в Україну з робочим візитом.

Сікорський очолив польську дипломатію в середу, 13 грудня, коли уряд Дональда Туска прийняв присягу.

Фото: Денис Шмигаль / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-