Сікорський у Києві: Ми маємо повернути умови чесної конкуренції

Сікорський у Києві: Ми маємо повернути умови чесної конкуренції

Укрінформ
У першому візиті до Києва новопризначеного міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського супроводжували заступники міністрів транспорту та сільського господарства для врегулювання проблемних питань.

Про це Радослав Сікорський повідомив на спільній з українським колегою Дмитром Кулебою брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

“Ви маєте рацію: між сусідами завжди є якісь питання, які треба вирішити. Питання, пов’язані чи то з історією, чи з поточними справами. Мене супроводжують сьогодні заступники міністрів транспорту та сільського господарства”, – сказав він.

Глава МЗС Польщі наголосив, що сторони мають повернути умови чесної конкуренції; так, щоб усі отримали переваги від торгівлі і перевезень.

“Думаю, що наші переговори можуть допомогти у врегулюванні проблемних питань”, – підсумував Сікорський.

Окрім того, Сікорський підтвердив підтримку України в протистоянні російській агресії.

“Це абсолютно неприйнятно, щоб сусідня країна нападала на свого сусіда під будь-яким приводом і бомбардувала міста, винищувала повністю регіони, вивозила дітей, готувалася до винищення сусіда, який нічого поганого їй не зробив. У цій титанічній боротьбі, пане міністре, Польща стоїть на боці України”, – сказав Сікорський.

Свій виступ очільник МЗС Польщі розпочав, коли сповіщали про повітряну тривогу.

Він відзначив, що Польща буде допомагати Україні захищати право вибору шляху в напрямку Європи і Заходу. “Час імперій залишився в минулому. Я вважаю, що це остання колоніальна війна в Європі. І вона має закінчитися. А ми у Польщі вважаємо, що її результат має бути такий: Росія повинна програти, а Україна – виграти”, – додав глава польської дипломатії.

Новопризначений міністр також привітав Україну з відкриттям переговорів про вступ України до Євросоюзу, зауваживши, що новий Премʼєр-міністр Дональд Туск доклав також немало зусиль для цього.

“Ви також знайдете у ньому друга свободи і друга України”, – наголосив насамкінець Сікорський.

Читайте також: Зеленський зустрівся з Сікорським - обговорили оборонну співпрацю України та Польщі

Як повідомляв Укрінформ, новий глава МЗС Польщі Радослав Сікорський 22 грудня прибув в Україну з робочим візитом.

Сікорський очолив польську дипломатію в середу, 13 грудня, коли уряд Дональда Туска прийняв присягу.

6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок поблизу трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Корчова – Краківець", "Гребенне - Рава-Руська", "Дорогуськ – Ягодин".

Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Євросоюзом до 30 червня 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-