Україна може імпортувати до 1,7 ГВт електроенергії - Шмигаль

Україна може імпортувати до 1,7 ГВт електроенергії - Шмигаль

Укрінформ
Завдяки рішенню Європейської мережі системних операторів передачі електроенергії (ENTSO-E) Україна має можливість імпортувати до 1,7 ГВт електроенергії.

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

За даними Шмигаля, унаслідок похолодання та збільшення споживання електроенергії в енергосистемі країни спостерігається дефіцит потужностей.

На засіданні Антикризового енергетичного штабу глава уряду заслухав інформацію про кроки, здійснені для стабілізації ситуації, що склалася.

Зокрема, міністр енергетики та керівники енергетичних підприємств доповіли про хід відновлювальної кампанії на об’єктах, а також про запаси ресурсів і шляхи забезпечення покриття попиту на електричну енергію під час опалювального сезону.

"Маємо рішення ENTSO-E, завдяки якому Україна може імпортувати до 1,7 ГВт електроенергії. Уряд створив необхідні механізми, які дозволяють приватному бізнесу імпортувати електричну енергію. Потрібно активно використовувати ці інструменти", – зазначив Шмигаль.

Щодо стану проходження опалювального сезону підприємствами житлово-комунального господарства на засіданні доповідали віцепрем’єр-міністр з відновлення та голова Нафтогазу.

На порядку денному була також заборгованість перед підприємствами паливно-енергетичного комплексу. Міненерго доповіло про вжиті заходи для стабілізації фінансового стану.

Читайте також: Дефіцит в енергомережі: Шмигаль закликає українців економити

За інформацією Шмигаля, на сьогодні підготовані відповідні нормативні акти.

"Стале проходження опалювального сезону – одне з ключових наших завдань. Усі відповідальні отримали завдання й доручення. Водночас кожен українець може зробити свій внесок у стабільність енергосистеми та заощаджувати електроенергію в пікові години. Злагодженість і солідарність – наш ключ до успішного подолання викликів зими", – наголосив прем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні повернули в роботу чотири енергоблоки ТЕС. Попри це ситуація в енергосистемі залишилася складною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-