Дефіцит в енергомережі: Шмигаль закликає українців економити

Дефіцит в енергомережі: Шмигаль закликає українців економити

Відео
Укрінформ
В український енергомережі з’являється дефіцит потужності, тому українцям варто заощаджувати електроенергію, особливо в пікові вечірні та ранкові години.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Укрінформ.

«Україна увійшла в стійкий зимовий температурний режим. Це означає, що навантаження на нашу енергетичну систему зросло», - поінформував він.

Водночас очільник уряду відзначив, що Російська Федерація намагається завдати українській енергетиці якнайбільше шкоди.

«В енергомережі з'являється дефіцит потужності, який ми змушені компенсувати залученням аварійної допомоги від наших сусідів. Також імпортуємо електроенергію з країн ЄС та Молдови», - підкреслив Прем’єр-міністр.

За його словами, на жаль, Україна вже побила 2 рекорди споживання за опалювальний сезон. Найвищими показники були 7 та 11 грудня.

«Сьогодні кожен українець може зробити свій внесок у нашу енергетичну стійкість. Для цього достатньо заощаджувати електроенергію, особливо в пікові вечірні та ранкові години», - акцентував Шмигаль.

Читайте також: Кудрицький назвав кроки, які можуть посилити стійкість енергосистеми взимку

Очільник уряду запевняє, що розумне споживання допоможе збалансувати енергосистему та уникнути планових вимкнень.

«Наша солідарність минулої зими зірвала наміри росіян занурити Україну в темряву. Переконаний, що ми зможемо повторити цю перемогу і цього року», - резюмував він.

Як повідомлялося, 28 листопада Європейська мережа операторів системи передачі електроенергії збільшила технічну можливість для імпорту електроенергії Україною та Молдовою на 500 МВт - до 1700 МВт.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-