Укренерго залучає аварійну допомогу сусідніх країн для уникнення відключень світла

Укренерго залучає аварійну допомогу сусідніх країн для уникнення відключень світла

Укрінформ
Укренерго п’ятий день поспіль залучає аварійну допомогу від Румунії та Польщі з 11:00 до 19:00 для збалансування енергосистеми та уникнення відключень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії у Фейсбуці.

«Для уникнення відключень та підтримки балансу в енергосистемі Диспетчерський центр «Укренерго» змушений з 7 грудня щодня залучати аварійну допомогу від операторів системи передачі електроенергії сусідніх країн. Зокрема, 11 грудня аварійна допомога залучена з Румунії з 10:00 до 17:00 та з 11:00 до 14:00 з Польщі», – ідеться у повідомленні.

У неділю, 10 грудня, аварійна допомога була залучена з Румунії та Польщі з 14:00 до 18:00 сумарною величиною 1400 МВт-год.

У компанії наголосили, що через недостатній обсяг генерації на тлі високого рівня споживання в енергосистемі спостерігається дефіцит потужності.

Можливості електростанцій щодо збільшення виробництва електроенергії все ще сильно обмежені. Сьогодні одразу три енергоблоки не включилися в роботу у визначений час через продовження терміну аварійного ремонту. На інших блоках теплоелектростанцій тривають аварійні та планові ремонтні роботи, а сонячні електростанції не можуть працювати на максимумі своїх можливостей через щільну хмарність по всій країні.

Читайте також: РФ почала кампанію масштабніших атак проти української енергетики - британська розвідка

«Диспетчерський центр Укренерго вже зранку бачить, що споживання перевищує прогнозний рівень на 2,2%. Це еквівалентно роботі щонайменше двох додаткових блоків теплових електростанцій, потужностей яких наразі немає в наявності. В окремих областях зростанню споживання сприяє і погіршення погодних умов: сильний вітер та ожеледиця», – пояснили в Укренерго.

Водночас, ліміти споживання в регіонах не запроваджувались, графіки відключень не вводилися та не прогнозуються.

Експорту електроенергії 11 грудня немає. Імпорт запланований у ранкові та вечірні години зі Словаччини, Румунії, Молдови загальним обсягом 2306 МВт-год., із максимальною потужністю в окремі години до 388 МВт.

Читайте також: Передумов для блекаутів наразі немає - Галущенко

Повідомляється також, що 10 грудня через технічні пошкодження була виведена з роботи високовольтна повітряна лінія 220 кВ. Тривають відновлювальні роботи, знеструмлення споживачів не було.

Як повідомлялося, на ранок 11 грудня через бойові дії, технічні причини та негоду знеструмлено 491 населений пункт, а внаслідок нічного обстрілу столиці без електроенергії залишилось 120 споживачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-