Міноборони розраховує на створення спільних зі Штатами підприємств ВПК

Міноборони розраховує на створення спільних зі Штатами підприємств ВПК

Укрінформ
За підсумками конференції оборонних індустрій DFNC1: US Edition Україна розраховує на створення спільних підприємств з американською стороною.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю АрміяІнформ повідомив заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

«Україна і США проведуть у Вашингтоні конференцію оборонних індустрій. Конференція стане продовженням першого Міжнародного форуму оборонних індустрій, який відбувся у вересні в Києві і зібрав представників 252 оборонних компаній із понад 30 країн світу. Мета цієї конференції — поглибити співпрацю у сфері виробництва озброєння та обміну технологій між оборонними компаніями України та США», - зазначив Гаврилюк.

Він нагадав, що за результатами київського форуму був створений Альянс оборонних індустрій для виробництва зброї із шести десятків компаній з 23 країн. Серед учасників Альянсу — виробники танків, артилерії, дронів, боєприпасів, розробники інноваційного програмного забезпечення та власники унікальних складних технологій.

Читайте також: У Міноборони заявили, що в грудні ЗСУ отримають в кілька разів більше безпілотників

Заступник міністра висловив упевненість, що конференція у Вашингтоні стане новим майданчиком для укладання угод про створення спільних американсько-українських підприємств.

«На конференції оборонних індустрій у Вашингтоні відбудуться зустрічі представників найбільших українських виробників ОВТ з американськими колегами. Сподіваємось на укладання угод про створення спільних американсько-українських підприємств для виробництва конче необхідної продукції для обороноздатності нашої держави», - наголосив Гаврилюк.

Читайте також: В Україні працюють над створенням «довгого Нептуна» - Міноборони

Як повідомляв Укрінформ, Україна та Сполучені Штати проведуть Конференцію оборонних індустрій DFNC1: US Edition, яка відбудеться 6-7 грудня у Вашингтоні. Міністр оборони Рустем Умєров наголосив, що конференція поглибить співпрацю у сфері виробництва озброєння та обміну технологій між оборонними компаніями двох держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-