У Міноборони заявили, що в грудні ЗСУ отримають в кілька разів більше безпілотників

У Міноборони заявили, що в грудні ЗСУ отримають в кілька разів більше безпілотників

Укрінформ
Сили оборони в грудні отримають в рази більше безпілотників, ніж минулого місяця. Крім того, військові матимуть нові системи РЕБ та мінні трали.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю АрміяІнформ повідомив заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

«Об’єктивно впродовж останніх місяців наші військові отримують більше безпілотників різних типів та модифікацій. Але треба розуміти, що з огляду на інтенсивність бойових дій на окремих ділянках фронту, БПЛА, особливо тактичного рівня, є, по суті, витратним матеріалом. Їхній запас потрібно поповнювати фактично безперервно, як снаряди. У листопаді нам вдалося направити у війська більше БПЛА, ніж попереднього місяця. Нещодавно ми отримали додатковий ресурс на закупівлю. Тому у грудні ЗСУ отримають вже в рази більше безпілотників. Сподіваюсь, картина на полі бою зміниться. Важливо додати, що необхідно масштабувати не лише виробництво БПЛА, але й виробництво РЕБ. Ми все більше стимулюємо активізацію внутрішніх виробництв цієї техніки. Нині для цього докладається максимум зусиль і можливих фінансових ресурсів», - повідомив Гаврилюк.

Він також зазначив, що нині термін допущення до експлуатації зразків ОВТ скоротився практично до 20 діб від моменту подачі заявки виробником до присвоєння коду і допуску до експлуатації.

Читайте також: В Україні працюють над створенням «довгого Нептуна» - Міноборони

Заступник міністра також поінформував, що на сьогодні у Збройних Силах України експлуатується близько 70 модифікацій безпілотних літальних апаратів і понад 20 різних типів боєприпасів для БПЛА. Крім того, посилюється і забезпечення фронту новими зразками РЕБ.

«Нещодавно допущено до експлуатації 6 нових зразків РЕБ, у тому числі так звані окопні. Оборонне відомство спільно з Генеральним штабом ЗСУ завершило тестування тактичних засобів радіоперешкод баражуючим боєприпасам та FPV-дронам, розроблених вітчизняними підприємствами, які підтвердили свої ТТХ в умовах застосування, наближених до бойових. Найближчим часом також планується провести тестування низки тактичних засобів радіоелектронної боротьби з БПЛА та засобів виявлення БПЛА», - повідомив заступник міністра.

За словами Гаврилюка, також важливо, що вже допущено до експлуатації мінний трал вітчизняного виробництва. До широкомасштабного вторгнення РФ в Україні на озброєнні військ були мінні трали радянського виробництва, однак інженери удосконалили конструкцію колійного мінного трала та виготовляють їх з української сталі.

Як повідомляв Укрінформ, 19 жовтня українські виробники дронів та БПЛА представили військовим аташе іноземних держав свої розробки, аби посилити співпрацю з міжнародними партнерами та залучити інвестиції в їх виробництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-