В Україні працюють над створенням «довгого Нептуна» - Міноборони

В Україні працюють над створенням «довгого Нептуна» - Міноборони

Укрінформ
В Україні тривають роботи над новою модифікацією ракети для комплексу «Нептун», а також модернізацією зенітно-ракетних комплексів «Бук» та С-300.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю АрміяІнформ повідомив заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

«Зараз ведеться робота щодо створення так званого довгого «Нептуна». Йдеться про нову модифікацію ракети для комплексу «Нептун». Також ведеться активна робота разом з Міністерством стратегічних галузей промисловості стосовно зміцнення системи ППО», - повідомив Гаврилюк.

Він додав, що наразі не може говорити докладно про нові розробки, однак зазначив, що триває робота над модернізацією зенітно-ракетних комплексів «Бук» та С-300.

Читайте також: У росіян немає таких засобів, які можуть боротися з нашими ракетами – військовий аналітик

Як повідомляв Укрінформ, 24 листопада міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олексадр Камишін за підсумками робочої зустрічі з українськими виробниками ОПК заявив, що порівняно з 2022 роком обсяги виробництва українського ВПК зросли втричі, у 2024 році очікується збільшення ще у 6 разів.

Фото ілюстративне: ракетний комплекс  Р360 - Нептун

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-