САП оскаржить зміну запобіжного заходу організаторові оборудки з аеропортом «Одеса»

САП оскаржить зміну запобіжного заходу організаторові оборудки з аеропортом «Одеса»

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржить зміну запобіжного заходу одному з організаторів схеми заволодіння Міжнародним аеропортом «Одеса» та ₴2,5 мільярда доходу від його діяльності.

Як передає Укрінформ, про це САП повідомляє у Телеграмі.

26 жовтня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду розглянув клопотання детективів Національного антикорупційного бюро, погоджене прокурором САП, про продовження дії запобіжного заходу одному з підозрюваних у справі щодо незаконного заволодіння майновим комплексом стратегічного об’єкту - КП «Міжнародний аеропорт «Одеса» та ₴2,5 мільярда доходу від його діяльності, а саме одному з організаторів схеми - бізнесмену.

Суд частково задовольнив указане клопотання та своїм рішенням змінив указаному підозрюваному запобіжний захід - з тримання під вартою з альтернативою внесення ₴268,4 мільйона застави на заставу в розмірі ₴155 мільйона.

"Прокурор САП не погоджується з указаним рішенням суду та оскаржить його в апеляційному порядку", - наголосили в САП.

Читайте також: САП завершила слідство у справі про махінації в Укрзалізниці на ₴206 мільйонів

Як повідомлялося, у серпні правоохоронці викрили схему заволодіння майном комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Одеса» на ₴118 мільйона, а також доходом від діяльності КП протягом 2012-2022 років у розмірі понад ₴2,5 мільярда.

Організаторами злочинної схеми виявилися двоє відомих одеських бізнесменів.

Загалом підозри у справі про незаконне заволодіння майном аеропорту оголошені п'ятьом особам, серед них - колишній міський голова Одеси Олексій Костусєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-