ВР прийняла за основу проєкт закону про спрощення митного декларування військової техніки

ВР прийняла за основу проєкт закону про спрощення митного декларування військової техніки

Укрінформ
Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт про спрощення митного декларування військової техніки при транскордонному переміщенні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

"28 липня, Верховна Рада України у першому читанні прийняла законопроєкт «Про внесення змін до Митного кодексу України та інших законів України щодо уніфікації до європейських та північноатлантичних стандартів процедур декларування військової техніки та інших товарів» (реєстраційний № 9402) за основу", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Рада ухвалила закон про приєднання Магістральних газопроводів України до Оператора ГТС

Законопроєкт розроблений Мінфіном спільно з Держмитслужбою з метою спрощення процедури переміщення через митний кордон України військової техніки та інших товарів ЗСУ, що виїжджають за кордон на військові навчання або з іншою тимчасовою метою, а також збройних сил держав – членів ЄС та НАТО, які направляються в Україну з такою ж метою.

Документ передбачає запровадження спрощеної процедури декларування військової техніки та інших товарів, аналогічну існуючій у міжнародній практиці при тимчасовому вивезенні, тимчасовому ввезенні, реімпорті, реекспорті, а також транзиті територією України військової техніки та іншого майна.

Також пропонується внести зміни до деяких законів у частині спрощення процедури переміщення через державний кордон України збройними силами України та збройними силами держав-членів НАТО товарів з використанням Форми 302, а саме: звільнення від отримання дозвільних документів державного експортного контролю для товарів військового призначення та подвійного використання, дозволів, необхідних для переміщення лікарських засобів, у тому числі тих, які містять наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори, продукції, виробленої із застосуванням ГМО, звільнення від проходження державного контролю харчових продуктів.

Читайте також: Рада прийняла закон, який скасовує радянські норми переходу міста в селище

До набуття повноправного членства України в Організації Північноатлантичного договору прийняття законопроєкту створить передумови для започаткування процесу підготовки та підписання міжнародних угод з конкретними державами про використання в таких державах-членах НАТО українських Форм 302, що оформлюватимуться для підрозділів Збройних Сил України, які направляються до таких держав, зокрема, для проведення навчань.

Як повідомляв Укрінформ, у травні Кабінет Міністрів вніс зміни до урядової постанови та дозволив закупівлі продуктів харчування для Сил оборони і послуг із забезпечення комплектами продуктів харчування за спрощеною процедурою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-