ЄС перегляне транспортні проєкти, щоб розвинути сполучення з Україною та Молдовою

ЄС перегляне транспортні проєкти, щоб розвинути сполучення з Україною та Молдовою

Укрінформ
Великі проєкти транспортної інфраструктури ЄС мають більше зосереджуватися на стійкому транспорті, уникати затримок і налагоджувати сполучення з Україною та Молдовою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у прес-релізі Європейського Парламенту.

У четвер Комітет Європарламенту з питань транспорту і туризму ухвалив пропозицію щодо перегляду правил транс’європейського транспорту (TENT-T).

TENT-T – це план ЄС із побудови мережі залізниць, доріг, внутрішніх водних шляхів і коротких морських судноплавних маршрутів, з’єднаних через порти та термінали по всій території ЄС.

Зазначається також, що з початком повномасштабного вторгнення рф в Україну, транспортний комітет підтримав скорочення проєктів транспортної інфраструктури з росією та білоруссю, зміцнивши натомість партнерство з Україною та Молдовою.

Читайте також: У Раді закликали Європарламент продовжити спрощений режим експорту для українських товарів

«Депутати Європарламенту також хочуть, щоб уряди ЄС виключили підприємства з-за меж ЄС із участі у великих проєктах TEN-T, якщо Комісія вважає, що вони становлять загрозу безпеці», – йдеться у повідомленні.

Відповідно до плану, європейські країни повинні забезпечити безперебійне переміщення військ і військових матеріалів у межах ЄС.

Серед основних положень TENT-T є введення уніфікованих технічних та експлуатаційних стандартів для кожного виду транспорту і повна електрифікація залізниць в основній мережі TENT-T.

Європарламент наполягає, щоб країни-члени ЄС ухвалили плани сталої міської мобільності до кінця 2025 року для інтеграції різних видів транспорту, зокрема і велосипедів або мобільної активності.

«Цей план має стати однією з умов отримання фінансування від ЄС», – зазначають у Європарламенті.

Читайте також: В ЄС шукають законний шлях спрямування заморожених активів рф на відбудову України

Депутати Європарламенту підтверджують необхідність завершення основних проєктів транспортної інфраструктури в основній мережі TENT-T до кінця 2030 року.

Як повідомляв Укрінформ, поблизу столиці Молдови Кишинева планують збудувати сучасну військову базу для підготовки особового складу національної армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-