Зеленський: рф щоденно спалює газу на €10 мільйонів, щоб спричинити кризу в Європі

Зеленський: рф щоденно спалює газу на €10 мільйонів, щоб спричинити кризу в Європі

Укрінформ
російська федерація щодня поблизу з кордоном Фінляндії спалює газу мінімум на 10 млн євро замість постачання його європейським споживачам, тим самим провокуючи кризу й зростання цін.

Про це глава держави заявив під час виступу на конференції «Шельфу північних морів» у Норвегії, повідомляє Укрінформ.

«Просто зараз росія спалює поблизу з кордоном Фінляндії газу мінімум на 10 мільйонів євро щодня. Спалюється газ, який мав би надходити німецьким та іншим європейським споживачам. росія не може зупинити його видобуток, не хоче відправляти європейцям, бо зацікавлена в кризі і не має інших покупців. Тож просто спалює цей газ. Так само, як вони спалюють наших людей», - зазначив Зеленський.

Президент наголосив, що нормальний ринковий гравець уже поставив би вільний обсяг газу на ринок, проте держава-терорист робить усе, щоб на ринку опинилось якнайменше газу за якнайвищою ціною, що тягне зростання інших цін.

«І це все – частина російської гібридної агресії проти всіх людей, проти всіх нас, проти всіх вас, проти всієї об’єднаної Європи», - сказав глава Української держави.

Він підкреслив, що росія використовує економічний терор, тисне ціновою кризою й бідністю, щоб послабити Європу саме тоді, коли потрібна повна її сила для захисту від російського терору на війні проти України.

«Вони (росіяни – ред.) хочуть, щоб європейці злякалися. Щоб зробили помилкові висновки й поступилися європейськими цінностями на користь примарного зниження цін», - пояснив Зеленський, додавши, що саме на це зараз працює російська держава, її посадовці та компанії – такі, як газпром.

Читайте також: Зеленський закликає ввести санкції проти росатома за радіаційний шантаж на ЗАЕС

Як раніше повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час виступу на конференції «Шельфу північних морів» у Норвегії заявив, що Україна може стати одним із гарантів енергетичної безпеки для Європейського континенту, та закликав інвестувати в українську газову галузь.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-