Україна та Польща домовилися щодо страхування вантажів

Україна та Польща домовилися щодо страхування вантажів

Укрінформ
Україна та Польща підписали меморандум про розробку інструментів сприяння торгівлі

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство економіки України.

"Міністерство економічного розвитку і технологій Польщі та Міністерство економіки України підписали Меморандум щодо розробки інструментів сприяння торгівлі. Мета угоди – зміцнити економічне співробітництво між Польщею та Україною через спрощення торгівлі з акцентом на забезпеченні страхового покриття постачання товарів та послуг", - зазначається у повідомленні.

Йдеться про страхування транспорту і вантажів, які польські партнери ввозитимуть до України. Зокрема, таке страхування можна буде зробити через польську експортну кредитну агенцію KUKE.

У Мінекономіки очікують, що завдяки реалізації меморандуму Україна отримає зростання обсягів торгівлі з Польщею. "У 2021 році Польща серед країн Європи посідала в ній перше місце (обіг товарів та послуг на суму 10,7 млрд доларів). А за січень-березень він зріс ще на 11%. Саме через Польщу до України надходять стратегічно важливі товари", - зауважили у міністерстві.

Наголошується, що безпека товарів та транспорту в такому випадку буде гарантована завдяки механізмам страхування, що передбачені меморандумом. Таким чином, росія не завадить польсько-українським торговим взаєминам, а Україна прокладе собі широкий шлях до Євросоюзу, ворота до якого знаходяться в Польщі.

Читайте також: Україна підписала меморандум про відновлення інтерконнектора з Польщею

Як повідомлялося, 1 червня в Києві відбулися міжурядові консультації України та Польщі за участю прем'єр-міністрів Дениса Шмигаля та Матеуша Моравецького. Уряди України і Польщі після консультацій підписали вісім угод про співпрацю у різних сферах. Серед іншого, Україна та Польща планують створити спільне оборонне підприємство з виготовлення зброї та військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-