Діаспорський ансамбль народного танцю «Квіти України» взяв участь у фестивалі в Туреччині

Діаспорський ансамбль народного танцю «Квіти України» взяв участь у фестивалі в Туреччині

Фото, відео
Укрінформ
Ансамбль народного танцю «Квіти України», який діє при Українській спілці в Анкарі, взяв участь у Міжнародному дитячому фестивалі в місті Мерсін, який був присвячений Дню дітей в Туреччині.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці спілки.

За повідомленням, упродовж трьох днів діти встигли виступити на різноманітних локаціях і долучилися до традиційного «кортежу», тобто параду, де учасники фестивалю проходять містом у національному вбранні та з прапорами своїх країн.

«Ми раді представляти Україну на такому масштабному дитячому фестивалі. Це чудова нагода для наших талановитих танцюристів показати свої вміння, а турецьке суспільство познайомити з українською культурою», – зазначила хореограф дитячої групи Катерина Ердоган.

Участь у фестивалі взяли 350 дітей з 14 країн, зокрема України, Литви, Польщі, Болгарії, Німеччини, Казахстану, Грузії, Молдови, Румунії та інших.

«Ми всі зібралися тут, у Мерсіні, бо хотіли б популяризувати наше місто, показати його дітям, які приїжджають з-за кордону. Аби наше місто відвідували і гості всередині країни, і з-за кордону», – сказав агентству представник муніципалітету Мерсіна Джерен Серген.

Глядачі тепло приймали дитячий колектив українського танцю. В ансамблі танцюють як діти з діаспори, так і ті, хто приїхав в країну після початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну.

«Ми дуже раді, що приїхали сюди і показали в Туреччині наші народні танці та національні костюми. Мерсін – гарне місто, після виступів нам тут багато аплодували, дякували, висловлювали слова підтримки українцям та Україні. Дуже приємно, що нас запросили. Ми познайомилися з танцівниками з інших країн, знайшли нових друзів», – розповіли учасники фестивалю з ансамблю «Квіти України».

Нагадаємо, у Стамбулі в неділю, 21 квітня, відбувся Великодній благодійний ярмарок, організований Товариством взаємодопомоги в Стамбулі, кошти з якого будуть перераховані на підтримку ЗСУ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-