В ОАЕ пам’яті Тараса Шевченка та Лесі Українки присвятили творчий вечір

В ОАЕ пам’яті Тараса Шевченка та Лесі Українки присвятили творчий вечір

Фото
Укрінформ
Українська громада в ОАЕ уже 9-й рік поспіль провела в Абу-Дабі захід «На каву з Шевченком та Лесею».

Як передає Укрінформ, про це Українська громада в ОАЕ повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

«Кава, музика, поезія, виставки, інтерактив, діти, традиції, Леся Українка і Тарас Шевченко. Улюблений формат максимально неформального українського вечора, присвячений цим видатним українцям, як завжди подарував чимало позитивних емоцій», – ідеться в дописі.

Вечір відбувся у приміщенні М1 Cafe Lounge. Він розпочався з веснянки та стародавнього обряду закликання пташок учнями Української громадської рідної школи в Абу-Дабі під керівництвом їх вчителя пані Наталі – закликання весни перемоги, якої так чекає український народ.

Далі відбувся дебют українського народного танцю «Коломийка» від дітей під проводом пані Лесі і пані Насті.

«Потім були невідомі для багатьох відкриття Шевченка як молодого чоловіка, який любив яскраво жити своє життя, були щирі, натхненні та мотивуючі вірші (не тільки українською мовою, а й у перекладах), щемка музика, тепле спілкування та оновлений інтерактив – замість щорічного Шевченка на мільйон ми підтримали гасло «Хай квітне український YouTube» і влаштували шевченківську вікторину, головним призом стало те, що ніхто ніколи не купить собі в Еміратах, бо ці витвори мистецтва тут просто не продаються – фантастична картина від @vidro.ua», – розповіли у громаді.

У рамках заходу також проходили три виставки, які підготували учні Рідної Школи під керівництвом своїх вчителів-волонтерів, презентувавши власне бачення віршів та картин Тараса і Лесі, «Шевченка очима дітей», наймолодші ж також творчо інтерпретували оновлену версію проєкту «Квантовий стрибок Шевченка» Олександра Грєхова.

Зауважується, що особливу увагу привернули бачення однієї з найвідоміших поезій Тараса Григоровича крізь Лего від 7-річного Дмитрика та тематична інсталяція, яку створила пані Леся, вчитель-волонтер Рідної Школи.

Українська громада в ОАЕ подякувала всім українцям та іноземцям, хто зміг приєднатись попри аномально складні погодні умови, особливо тим, хто приїхав з Дубая та Аль-Айну, а також учням і батькам Української громадської рідної школи в Абу-Дабі за кількатижневу підготовку і креативне наповнення вечора.

Також подяка висловлена посольству України в ОАЕ та радниці посольства пані Наталії Корольовій за участь і допомогу в організації.

Як повідомляв Укрінформ, у березні українці з різних еміратів ОАЕ зібралися в Дубаї на ІХ громадські Шевченківські читання.

Фото: Ukrainian Community in the UAE / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-