«Міжнародний ярмарок геноциду»: у Варшаві протестуватимуть проти торгівлі ЄС з Росією

«Міжнародний ярмарок геноциду»: у Варшаві протестуватимуть проти торгівлі ЄС з Росією

Укрінформ
Українські та польські активісти в суботу, 6 квітня, зберуться на Замковій площі у Варшаві, аби висловити свій протест проти продовження торгівлі між Європейським Союзом та Росією і закликати ЄС запровадити повне ембарго на російську продукцію.

Про це Укрінформу повідомили в організації Євромайдан-Варшава.

Як підкреслили в організації, метою мистецького перфомансу є привернення уваги до подвійних стандартів та заклик негайно припинити торгівлю між ЄС та Росією, що безперешкодно продовжується донині та в прямому сенсі фінансує ракети, що вбивають українців. Наголошується, що держава-терорист без перешкод продовжує експортувати до країн ЄС своє зерно, нафту, газ, діаманти, і навіть огірки, обходячи санкції.

Читайте також: Імпорт російської агропродукції до ЄС торік становив 2,5 мільйона тонн - єврокомісар

«Кожен учасник акції стає частиною глобального голосу за справедливість. Ми вимагаємо припинення торгівлі, яка підживлює російську машину війни, що вбиває людей в Україні. Наше послання чітке: не можна робити бізнес на крові та болі», – зазначив активіст громадської ініціативи «Євромайдан-Варшава» Микола Петрига.

Організаторами передбачається проведення масового художнього перформансу та інсталяції, які символізують торгівлю країн ЄС з агресором. Активісти "Євромайдан-Варшава" вже не вперше проводять акції проти торгівлі з державою агресором, а також бойкотують бізнеси, що не вийшли з Росії.

Читайте також: Торік Росія отримала з ЄС «чутливих товарів» на понад100 мільйонів - Bloomberg

«Мовчання та бездіяльність стають співучасниками зла. Через нашу акцію ми хочемо голосно заявити, що не можна ігнорувати злочини проти людяності та закривати очі російськими грошима. Торгівля з Росією – це не лише економічний акт, але й моральний вибір: вибір фінансувати геноцид та бути співучасниками терору українців», – наголосив з цього приводу лідер ініціативи «Загальнопольський Бойкот Леруа Мерлен», польський активіст Домінік Гонсьоровський.

Співорганізаторами акції є ініціатива Схід (Wschód), Загальнопольський Бойкот Леруа Мерлен (Ogólnopolski Bojkot Leroy Merlin), Акція Демократія (Akcja Demokracja), Євромайдан-Варшава.

Нагадаємо, за підсумками 2023 року Росія експортувала до країн ЄС товарів на суму 50,6 мільярда євро, а ЄС до Росії – на суму 38,3 мільярда євро. Понад 200 транснаціональних корпорацій не вийшли з ринку Росії та отримали $214 мільярдів доходу у 2022 році через свої російські підприємства, сплативши $3.5 мільярдів податків до держави терориста.

У той час російська пропаганда продовжує звинувачувати Україну у створенні економічної кризи в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-