Українська діаспора висловила підтримку європейському напрямку Молдови

Українська діаспора висловила підтримку європейському напрямку Молдови

Укрінформ
Національний конгрес українців Молдови (НКУМ) та інші етнічні меншини під час зустрічі з президентом країни Маєю Санду обговорили аспекти референдуму щодо вступу Молдови до Європейського союзу.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці НКУМ.

Українську діаспорну організацію представляли член правління НКУМ та голова Асоціації української молоді у Молдові «Злагода» Рома Руссу разом з іншими членами правління НКУМ – Михайлом Мазуряном (Mihail Mazurean) і Валентиною Морарою.

Президент Санду порушила важливі питання щодо майбутнього Республіки Молдова в Європейському Союзі. Вона підкреслила, що вступ до ЄС принесе значні переваги для всіх громадян, незалежно від їх етнічної приналежності, і особливо наголосила на значенні захисту прав меншин та розвитку культурного різноманіття.

НКУМ висловило свою підтримку європейському напрямку Республіки Молдова.

«Віримо, що членство у ЄС відкриє нові можливості для зростання та розвитку, особливо у сферах інфраструктури, освіти та культури, що безпосередньо позначиться на поліпшенні якості життя всіх наших громадян», – наголосили в організації.

Нагадаємо, парламент Молдови 21 березня затвердив декларацію про європейську інтеграцію країни. Документ стверджує, що вступ до ЄС забезпечить майбутнє Молдови як нейтральної та цілісної держави.

Фото: Національний конгрес українців Молдови / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-