У Музеї діаспори в Києві відбудуться кураторські екскурсії виставкою «Українці на Монмартрі»

У Музеї діаспори в Києві відбудуться кураторські екскурсії виставкою «Українці на Монмартрі»

Укрінформ
Музей української діаспори (Київ) запросив на кураторські екскурсії виставкою «Українці на Монмартрі» від мистецтвознавиці Ганни Лексіної, які відбудуться 30 березня, 21 квітня та 19 травня.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці.

Проєкт «Українці на Монмартрі» розповідає про вибраних українських художників-емігрантів XX ст., представників Паризької школи (École de Paris), які жили й творили у французькій столиці. Мова йде про Михайла Андрієнка, Миколу Глущенка, Олексу Грищенка, Миколу Кричевського, Софію Левицьку, Василя Перебийноса та Василя Хмелюка.

Усі вони входили до так званої «Української групи» («Un Groupe Ukrainien») та були частиною Паризької школи. Саме під назвою «Українська група» художники експонувалися в провідних паризьких галереях у 1930-х роках.

Однією з перших таких виставок групи стала експозиція 1930 року в галереї «Студія 28» на Монмартрі.

І сьогодні, через майже 100 років, твори українських парижан знову представлені на одній виставці – в Музеї української діаспори. Це – французькі пейзажі Глущенка, Андрієнка і Кричевського, портрети Хмелюка і Перебийноса, дереворити Левицької та європейські краєвиди, виконані Грищенком.

На екскурсіях йтиметься саме про життєві й творчі шляхи цих митців-емігрантів, а також про українську еміграцію в Парижі 1920-1930-х років.

Вартість вхідного квитка – 250 грн. Детальніша інформація доступна за посиланням.

Нагадаємо, Музей української діаспори в Києві провів фінісаж виставкового проєкту «Кричевський. Саєнко. Майстер і учень», під час якого музей отримав у дарунок сім творів Василя Гр. Кричевського, що зберігалися у приватному зібранні й останні пів року експонувалися на виставці.

Фото: Музей української діаспори / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-