Діаспора закликає Канаду збільшити підтримку України

Діаспора закликає Канаду збільшити підтримку України

Укрінформ
Президентка Конгресу українців Канади Олександра Хичій завила, що міжнародним союзникам варто пришвидшити передачу Україні необхідного їй для оборони від Росії озброєння.

Про це повідомив кореспондент Укрінформу.

«Україна негайно потребує артилерії, систем протиповітряної оборони та іншої зброї, аби продовжити захищати свободу Європи проти геноцидної загарбницької війни Росії. Ми закликаємо Канаду та союзників докладати більше зусиль, аби конче необхідне озброєння та боєприпаси доставлялися до України якомога швидше», – сказала Хичій, коментуючи черговий пакет канадської оборонної допомоги Україні.

Вона зауважила, що рішення Канади про виділення 40 млн дол. на закупівлю для України артилерійських снарядів у третіх країн «вкрай важливе для оборони України».

Нагадаємо, 19 березня за підсумками чергової зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн» міністр оборони Канади Біл Блер оголосив про виділення 40 млн канадських дол. (Близько 30 млн дол. США – ред.) на чеську ініціативу із закупівлі у третіх країн артилерійських снарядів для України. За словами міністра, це дозволить терміново доставити до України кілька тисяч снарядів.

Як повідомляв Укрінформ, коментуючи обстріл російськими загарбниками Одеси, президентка Конгресу українців Канади Олександра Хичій заявила, що зупинити масові вбивства, які Росія вчиняє в Україні, можна лише завдавши РФ повної поразки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-