В українському парку в Лівані вшанували пам’ять Тараса Шевченка

В українському парку в Лівані вшанували пам’ять Тараса Шевченка

Фото
Укрінформ
В українському парку при посольстві України в Лівані відбулося святкування 210 річниці народження Тараса Шевченка за участі Громади українців Лівану та місцевого представництва української міжнародної скаутської організації «Пласт».

Як передає Укрінформ, про це посольство України в Ліван і повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

«Тарас Шевченко – це справжній символ України, що бореться за свою незалежність. Крізь століття так влучно, так проникливо і так злободенно промовляє для нас цей справжній велет українського народу. В його творах біль і туга, його палка і ніжна любов до України, його заклики та категоричність – все це живе в нас сьогодні, ми живемо цим. Бо слово Тараса – це слово правди, свободи і надії», – наголосили у диппредставництві.

Перед присутніми з промовами виступили тимчасовий повірений у справах України в Лівані В. Григораш і голова громади Ірина Висота.

До пам'ятника Тараса Шевченка було покладено квіти. Перед присутніми пластуни зачитали вірші Тараса Шевченка, а сестри Мрад і гурт «Онуки» заспівали пісні.

На закінчення заходу в парку Пласт висадив квіти біля каменю на якому вирізьблено «Заповіт» арабською мовою.

На території Посольства відбулася виставка гравюр, презентація та вікторина зі знання творчості Тараса Григоровича.

«Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!» – ці слова під час війни стали нашим гаслом, нашою надією, відображенням сили духа українського народу. Бачимо приклад того, як пам’ять і слово людини – живуть, як можна промовляти, підтримувати, рятувати, мотивувати крізь століття. Сьогодні Шевченко разом з нами боронить рідну землю. Боронить своїм «духовним мечем» – палким, влучним словом…», – додали в посольстві.

Нагадаємо, душпастир для українців греко-католиків на Кіпрі отець Василь Захарусь відвідав Ліван, де зустрівся із працівниками Посольства України в Лівані та представниками Громади українців Лівану.

Фото: посольство України в Лівані / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-