Українці поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку у Бухаресті

Українці поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку у Бухаресті

Фото
Укрінформ
Колектив посольства України в Румунії та представники української громади у рамках урочистих заходів з нагоди 219-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка поклали квіти до пам’ятника великому Кобзарю у Бухаресті.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Румунії.

Також учні освітнього простору «Острівець» представили коротку виставу «Шевченко єднає народи». Відбулося декламування віршів учнями навчального закладу в Бухаресті «Українська школа в ЄС».

Також учасники заходу висадили біля пам'ятника Шевченку саджанці калини, привезеної з України.

Надзвичайний і повноважний Посол України в Румунії Ігор Прокопчук під час вітального слова  наголосив, що Тарас Шевченко виконав для свого народу історичну місію творця нації, виразника національних почуттів.

«Він не був дипломатом, але своєю відомою по всьому світі творчістю здобув для України та українців належне визнання та пошану. Сьогодні, коли в Україні триває героїчна боротьба з російським агресором, слова Т.Шевченка звучать пророче з новою силою, закликом до боротьби і вірою в перемогу. «Борітеся – поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава І воля святая!», – сказав він.

У диппредставництві додали, що віддати шану славетному Кобзарю прийшло чимало українців різної вікової категорії: від малечі і до людей поважного віку.

Нагадаємо, українці та данці відзначили річницю з дня народження Шевченка в Копенгагені.

Фото: посольство України в Румунії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-