Українці та данці відзначили річницю з дня народження Шевченка в Копенгагені

Українці та данці відзначили річницю з дня народження Шевченка в Копенгагені

Фото
Укрінформ
Колектив посольства України в Данії, представники Асоціації українців Данії, Українсько-данського товариства, а також українська громада та данські друзі узяли участь в урочистому вшануванні 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка у парку Естре Енлеґ у данській столиці.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Данії.

Під час заходу з вітальним словом до присутніх звернулися посол України в Данії Андрій Яневський, заступник мера Копенгагена з питань працевлаштування та інтеграції Єнс-Крістіан Люткен, голова Асоціації українців Данії Леся Ігнатик-Еріксен, голова Українсько-Данського товариства Якоб Сміт, членкиня данського парламенту попередніх скликань Ханне Северінсен, а священник українського душпастирства в Данії Української греко-католицької церкви отець Василь Тихович прочитав спільну молитву за Україну.

Під час свого виступу посол Андрій Яневський звернув увагу присутніх на те, що Тарас Шевченко був освіченою і багатогранною талановитою особою, який в спогадах його сучасників залишився не втомленим вусанем у шапці-папасі, а запальним борцем за добрі зміни, стилягою і душею компанії. Шевченко безперечно Герой і Символ нашої нації, але він живий, динамічний і дуже близький, а не бронзовий і статичний, яким його подавала радянська пропаганда.

Під час заходу присутні мали можливість послухати й особисто взяти участь у читанні віршів великого Кобзаря.

Музична частина заходу складалася з «Елегії до дня роковин смерті Тараса Шевченка» українського композитора Миколи Лисенка і «Мелодії» українського композитора Мирослава Скорика у професійному виконанні української скрипальки Наталії Гордєєвої, пісні на слова Тараса Шевченка «Думи, думи мої, думи!», а також пісні «Журавлі» у виконанні українсько-данського музичного гурту «RUNA».

На завершення заходу учасники взяли участь у церемонії покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Нагадаємо, у січні керівники осередків українських громадських організацій в Данії зустрілися з новопризначеним Надзвичайним і Повноважним послом України в Данії Андрієм Яневським та його дружиною Юлією Сибірцевою.

Фото: Embassy of Ukraine to the Kingdom of Denmark / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-