В Оттаві вшанували 210-ту річницю від дня народження Тараса Шевченка

В Оттаві вшанували 210-ту річницю від дня народження Тараса Шевченка

Фото
Укрінформ
Українська громада Оттави провела захід до 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка біля пам'ятника великому Кобзареві.

Про це повідомило посольство України в Канаді, передає Укрінформ.

«Разом з українською громадою зібралися біля пам’ятника Тарасу Шевченку в Оттаві, аби віддати шану найвидатнішому українському поету та Кобзарю», – йдеться у повідомленні.

До присутніх із привітаннями звернулися посол України Юлія Ковалів та виконавчий директор Конгресу українців Канади Ігор Михальчишин. Учень 5 класу Української школи в Оттаві Артем Гарбуз продекламував Шевченків «Заповіт».

«Тарас Шевченко ніколи не був у Канаді. Але по всій Канаді українці увіковічили його пам'ять у монументах, назвах парків, площ s вулиць. Вінніпег, Оттава, Торонто, Монреаль. Саме в Канаді понад 60 років тому було встановлено найперший пам'ятник Шевченку на американському континенті», – зазначили в диппредставництві.

Як повідомляв Укрінформ, заходи до 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка відбулися у багатьох містах світу на всіх материках. Зокрема, у столиці США відбулися вшанувальні заходи біля пам’ятника Шевченку.

Фото: Посольство України в Канаді / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-