У Польщі відкрилася виставка про захисників України

У Польщі відкрилася виставка про захисників України

Фото
Укрінформ
На ІХ Конгресі місцевого самоврядування у польських Міколайках Вармінсько-Мазурського воєводства (північний схід Польщі) відкрилася виставка про захисників України «За покликом серця».

Виставка організована за підтримки Львівської облради і консульства України у Гданську, передає кореспондент Укрінформу.

Експозиція складається зі світлин військовослужбовців, які служили, чи продовжують служити в лавах ЗСУ, зокрема бійців 103-ї бригади ТРО з Львівської області.

Ексголова Львівської облради Ірина Гримак наголосила, що крок за кроком Україна виборює своє майбутнє і наближає перемогу і це роблять саме ті люди, які представлені на світлинах.

Консул консульства України у Гданську, учасник війни на сході України Олег Височан під час відкриття виставки підкреслив, що метою цієї виставки та всіх схожих виставок, які відбуваються по всьому світу, є показати добровольців, які за покликом серця на самому початку війни пішли боронити Україну, виконуючи свій обов'язок перед державою, перед громадянами і самими собою. Він зауважив, що багато тих, хто на початку війни добровольцем пішов боронити Україну, на жаль, загинули. 

«Але ціль в них була і залишається одна: захистити, оборонити та відвоювати своє», – наголосив Височан.

У коментарі Укрінформу він підкреслив, що весь час потрібно пам'ятати і не забувати про тих, хто перебуває на рубежі та, найголовніше, не забувати про них після їх повернення з фронту.

Депутат Львівської облради Святослав Шеремета під час відкриття виставки підкреслив важливість того, щоб розповідати світові про українських добровольців, які зі зброєю в руках захищають, Україну, Європу та світ від російського імперіалізму. 

Нагадаємо, у читацькому залі Варшавської школи економіки до 11 березня триває виставка «Невидані дипломи» – про українських студентів, які загинули під час повномасштабної російської агресії проти України.

Фото: Юрій Банахевич

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-