Світовий конгрес українців закликав Палату представників США підтримати Україну

Світовий конгрес українців закликав Палату представників США підтримати Україну

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) привітав рішення Сенату США та закликав Палату представників підтримати довгоочікуваний законопроєкт, яким передбачено виділення 60 млрд дол. на підтримку України. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«Після місяців політичних чвар Сенат США дав міжнародній спільноті чіткий сигнал: Сполучені Штати продовжать й надалі захищати свободу та демократію супроти авторитарних і терористичних режимів, які прагнуть занурити світ у вир хаосу, насилля та новітнього імперіалізму», – заявив президент СКУ Павло Ґрод.

Від імені СКУ він подякував американському Сенату та народу за те, що вони твердо стоять з народом України у той час, коли українці захищають свою батьківщину від російської військової машини. Потужна українська американська громада спільно з друзями України весь цей час провадила постійну і наполегливу адвокацію за свободу, суверенітет і незалежність України. 

Разом з тим СКУ закликає спікера Палати представників Майка Джонсона невідкладно винести на голосування законопроєкт про допомогу союзникам США.

«Ми також розраховуємо на послідовну двопартійну підтримку України в американському Конгресі. Наголошуємо, що це рішення є не лише американською інвестицією у більш безпечний світ, а й підтримкою економіки США та добробуту їх громадян. Сьогодні демократичний світ як ніколи потребує мудрого і рішучого американського лідерства!», – наголосив Павло Ґрод. 

Як повідомляв Укрінформ, Сенат США у фінальному голосуванні підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню у $95 мільярдів, $60 млрд з яких – для Києва.

Адміністрація Білого дому привітала рішення Сенату США щодо ухвалення законопроєкту з допомогою Україні, Ізраїлю та іншим країнам і закликала Палату представників не гаяти часу, оскільки ціна зволікання зростає щодня.

Українська акція у Вашингтоні 26 лютого 2023 року. Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-