У Відні відбудеться церемонія покладання квітів до меморіальної дошки Івану Пулюю

У Відні відбудеться церемонія покладання квітів до меморіальної дошки Івану Пулюю

Укрінформ
У Відні 2 лютого, в річницю з Дня народження Івана Пулюя, відбудеться церемонія покладання квітів до меморіальної дошки відомому українцю.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Австрії.

Іван Пулюй відомий як вчений і патріот України, знаменитий фізик та електротехнік, громадсько-суспільний діяч, перекладач Біблії на українську мову.

Барельєфна дошка у Відні була відкрита 30 квітня 1998 року на будинку, де 1870 року проживали Пантелеймон Куліш та Іван Пулюй і разом працювали над першим перекладом Біблії на українську мову.

Посольство запросило українців на церемонію покладання квітів до меморіальної дошки Івану Пулюю, яка відбудеться цієї п’ятниці о 09:00 за адресою Skodagasse 9, 1080 Wien.

Нагадаємо, 7 серпня 2023 року, в день народження українського письменника Пантелеймона Куліша, у Відні поклали квіти до його меморіальної дошки.

У заході взяли участь посол України в Республіці Австрія Василь Химинець разом з головою 8-го району Відня Мартіном Фабішем, отець Віденської православної парафії святих Володимира і Ольги Юрій Стругов і представники Української скаутської організації «Пласт» в Австрії та організації TUMA, яка об'єднує та представляє українську молодь та студентів в Австрії.

Фото: Посольство України в Республіці Австрія / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-