Українці провели акцію протесту під час прибуття спортсменів РФ на змагання до Португалії

Українці провели акцію протесту під час прибуття спортсменів РФ на змагання до Португалії

Укрінформ
Українська громада в Португалії організувала акцію під час прибуття російських спортсменів, які, попри протести Посольства України, були допущені до участі в турнірі з дзюдо Grand Prix Portugal 2024.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Спілки українців Португалії Павло Садоха.

Протест відбувся під гаслом: «Лише після 24 лютого 2022 року Росія вбила 420 українських спортсменів, які також бажали брати участь у спортивних турнірах».

Садоха зауважив, що охорона турніру пробувала заборонити акцію українців, мотивуючи свої дії, що «спорт поза політикою», але це не зупинило українців.

«Росія – терорист, і всі, хто в цей час залучає російських спортсменів до міжнародних змагань, підтримують вбивство українців!», – наголосив він.

Голова Спілки українців Португалії додав, що в середу, 31 січня, українська громада в Португалії проведе акцію під Кабінетом міністрів Португалії і передасть лист Секретарю уряду з питань спорту і молоді з вимогою не допускати у майбутньому російських і білоруських спортсменів до спортивних змагань в Португалії.

Читайте також: Спілці українців у Португалії виповнилося 20 років

Нагадаємо, раніше Посольство України в Португалії закликало членів Виконавчого комітету Міжнародної федерації дзюдо та Португальської федерації дзюдо відмовитися від участі російських військовослужбовців у спортивних змаганнях та не брати на себе відповідальність за потурання Росії у її злочинній поведінці.

Фото: Pavlo Sadokha / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-