У Вашингтоні відбувся благодійний концерт українсько-американського піаніста

У Вашингтоні відбувся благодійний концерт українсько-американського піаніста

Фото
Укрінформ
Посольство України в США підтримало благодійний концерт Павла Гінтова, концертного піаніста католицької церкви Святої Анни у Вашингтоні, округ Колумбія.

Як передає Укрінформ, про це Посольство повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

Павло Гінтов, якого називають «поетом клавіш», «музичним оповідачем» та«фантастичним піаністом і неординарним артистом», виконав колекцію музичних творів українських композиторів.

Він відкрив програму «Кримськими етюдами» С. Борткевича, після цього прозвучали твори Теодора Акименка, Віктора Косенка, Мирослава Скорика, Бориса Лятошинського, Олега Безбородька та Миколи Лисенка.

Щоб подякувати народу Польщі та польському уряду за підтримку та солідарність з українцями, Павло Гінтов також виконав Полонез Фредеріка Шопена.

Зауважується, що Павло Гінтов, який народився в Україні та здобув освіту в Мангеттенській школі музики в Нью-Йорку, присвятив свою кар'єру піаніста особливій місії – популяризації рідко виконуваних музичних творів українських митців.

Усі пожертви від концерту були передані Heal Ukraine Group – організації, яка надає життєво необхідну медичну допомогу, проводить тренінги для українських лікарів у Массачусетському шпиталі та постачає медикаменти до українських лікарень.

Нагадаємо, в українському католицькому Соборі Святого Миколая у Чикаго (США) відбувся щорічний фестиваль «Колядуймо разом».

Фото: Посольство України в США / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-