У Будапешті провели заходи з нагоди Дня Соборності

У Будапешті провели заходи з нагоди Дня Соборності

Фото
Укрінформ
Українці Угорщини спільно з угорськими друзями з нагоди Дня Соборності взялися за руки та утворили «живий ланцюг єдності» на одній з центральних площ Будапешта – площі Верешмарті.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Угорщині.

До акції долучилися колективи Посольства та Консульства в місті Ніредьгаза.

Захід відбувся з метою продемонструвати свою єдність і висловити підтримку українським військовим, які героїчно боронять Україну від російських окупантів.

Диппредставництво подякувало за організацію та проведення заходу речниці української громади у Державних Зборах Угорщини Ліліані Грексі (Grexa Liliána Ukrán Nemzetiségi Parlamenti Szószóló) та Товариству «Нова хвиля» (Nova Hvylja Egyesület Товариство Нова Хвиля).

Крім того, у рамках заходів до Дня Соборності України у Будапешті працівники Посольства поклали вінок до пам'ятної дошки на честь першого дипломатичного представництва України в Угорщині – Надзвичайної Дипломатичної Місії УНР, яка функціонувала в Угорщині у 1918-1924 роках.

Як повідомлялося, День Соборності відзначають в Україні 22 січня. Цього дня в 1919 році було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Фото: Embassy of Ukraine in Hungary / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-