Діаспора провела в Анкарі ярмарок до Різдва, аби зібрати кошти для захисників України

Діаспора провела в Анкарі ярмарок до Різдва, аби зібрати кошти для захисників України

Фото, відео
Укрінформ
Українська діаспора в Анкарі до Різдва організувала ярмарок, частина від виручених на якому коштів буде спрямована на потреби захисників України. 

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

«В Україні другий рік триває страшна війна, яку ніхто з нас не має права забувати. Кожного ранку ми вшановуємо наших героїв, вшановуємо їхню пам'ять та пам'ятаємо про ціну, яку вони заплатили за наше майбутнє. Дякуючи вашій єдності, нашій єдності, допомозі турецьких друзів, ми не тільки вижили, але й успішно боремося… Віримо й робимо все, щоб наступний рік приніс нам перемогу, спокій і мир в Україну», – сказав посол України в Туреччині Василь Боднар.

Присутні вшанували пам'ять захисників України, загиблих внаслідок широкомасштабного військового вторгнення Росії в Україну, хвилиною мовчання. 

Діаспора провела в Анкарі ярмарок до Різдва, аби зібрати кошти для захисників України / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

«Цього року для мільйонів українців дитяча казка про Грінча, який вкрав Різдво, на жаль, стала болючою реальністю. Зруйновані домівки, роз'єднані сім'ї, вкрадені життя. Є й ті, хто зустрічає Різдво в окопах, захищаючи нашу Батьківщину. Саме тому, щоб підтримати наших захисників, частина коштів, виручених з ярмарку, буде передана волонтерам для наших «котиків» (захисників – Ред.). Це найменше, що ми сьогодні можемо зробити», – сказала віцеголова Української спілки в Анкарі Ірина Амбаркютюкоглу. 

Як розповіла Укрінформу членкиня Української спілки в Анкарі Оксана Ертюрк, іноземці на стенді спілки здебільшого цікавилися сувенірною продукцією та вишиванками. 

«Живу в Анкарі 8 років і, на жаль, цього духу Різдва тут немає, тому українці самі це створюють. Щаслива, що є змога зібрати донати для ЗСУ, посвяткувати, виступити», – сказала Оксана Ертюрк.

Ярмарок і святковий концерт було організовано Українською спілкою в Анкарі за участі українських майстринь, художниць, кулінарок, співачок, творчих – танцювальних та співочих колективів, які діють при спілці. На концерті також були представлені виступили танцювальних колективів кримськотатарської діаспори в Анкарі.

«Ми далеко від України, але хочемо бути причетними до всіх українських традицій. Наприклад, ми вивчаємо «петриківку». У нас є курс Петриківського розпису для дорослих і дітей. Стараємося, щоб всі охочі доторкнулися до цього виду декоративно-прикладного мистецтва… Ми всі переживаємо і віримо в нашу перемогу, постійно хочемо відчувати єдиний пульс з нашою Батьківщиною», – сказала в коментарі агентству художниця, керівниця суботніх студій Української спілки в Анкарі Анна Полат.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Туреччини 1 грудня відбулася святкова вистава до Дня Святого Миколая для маленьких представників української діаспори.

Також на початку грудня Українська спілка в Анкарі організувала перший у Туреччині офіційний показ «Мавки» українською мовою на широкому екрані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-