У Таллінні відбувся показ фільму «Довбуш»

У Таллінні відбувся показ фільму «Довбуш»

Укрінформ
У кінотеатрі «Sõprus» у Таллінні в рамках Українського кіноклубу в Естонії відбувся показ пригодницько-історичного фільму режисера Олеся Саніна «Довбуш».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Естонії.

Подія була організована Асоціацією українських організацій в Естонії спільно з Pronto Film та за сприяння Посольства.

Посол України в Естонській Республіці Максим Кононенко разом зі своєю родиною відвідав кінопоказ і привітав усіх присутніх зі святом Різдва Христового.

Він також висловив подяку директору кінотеатру «Sõprus» Івару Мурду за підтримку показів українських фільмів та надання кінозалу для їхньої демонстрації на безоплатній основі.

Режисер фільму Олесь Санін надіслав відеозвернення до глядачів в Естонії, в якому він підкреслив, що збіги подій у фільмі або актуальність його теми сьогодні виявилися несподіваними для знімальної групи. Вони розповіли про тих, кого вважають героями, і чиї імена залишаються в історії століть.

«Ми сьогодні вітаємось в Україні і говоримо «Слава Україні!», на що відповідають «Героям слава!». Цей фільм розповідає про героїв і про славу. Він розповідає про тих, кого ми називаємо героями, тих, кого слава робить незабутніми. Ця історія актуальна була з нами 300 років тому і залишається актуальною і сьогодні», – сказав режисер.

Нагадаємо, у кінотеатрі «Sõprus» у Таллінні до 90-х роковин трагедії Голодомору в рамах Українського кіноклубу в Естонії відбувся показ нового документального циклу «Голодомор. Літописці».

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Estonia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-