Волонтери провели акцію з продажу українських паляниць у Бундестазі

Волонтери провели акцію з продажу українських паляниць у Бундестазі

Фото, відео
Укрінформ
Уперше в парламентському кафе Бундестагу було влаштовано продаж справжньої української паляниці.

Акцію провела благодійна ініціатива «Bake for Ukraine», повідомляє кореспондент Укрінформу.

Волонтери підготували 160 буханок і охочих придбати смачний хліб за 10 євро або задонатити не бракувало. Завітали до куточка з паляницею, серед інших, віцепрезидентка Бундестагу Катрін Ґерінґ-Екардт, міністр фінансів Крістіан Лінднер, інші відомі політики.

Дехто з депутатів уже мав раніше змогу не лише скоштувати паляницю, спечену пекарями «Bake for Ukraine», але й самім долучитися до магії її приготування, адже восени для групи депутатів від різних партій було справжній організовано майстер-клас.

Одним з ініціаторів та організаторів як продажу, так і майстер-класу є голова комітету в закордонних справах Бундестагу Міхаель Рот (Соціал-демократична партія).

«Допомога Україні близька моєму серцю і я – давнішній друг «Bake for Ukraine». Чудово, що «Bake for Ukraine» може сьогодні показати себе тут і багато депутатів і колег з бюро парламентаріїв купили паляницю, традиційний український хліб заради доброї мети. Я сподіваюсь, що ми зможемо ще більше поширити це культурну цінність, паляницю, тут у Німеччині», – сказав політик агентству.

Організатори не лише пригощали хлібом, але й розповідали про свою ініціатив, зокрема, про плани побудувати пекарню в Харкові, а також презентували партнерський фонд «The Merch Republic» і його ініціатора Карстена Фуркена. Цей простий берлінець, який до війни не мав жодних зв’язків з Україною, після 24 лютого почав допомагати біженцям, чимало з яких вивіз сам, підтримувати дітей в Україні, постійно їздити в Україну, зокрема, в Одесу, де надав мобільній пекарні автомобіль-тягач.

Наразі ініціатива, яка збирає гроші на підтримку пекарень шукає сталих спонсорів, адже зібраних раніше грошей вистачить до початку лютого наступного року.

«Bake for Ukraine» має за мету забезпечити місцеве постачання продовольства, підтримуючи місцеві пекарні та фермерів переважно в містах, які найбільше постраждали від війни. Зараз волонтери підтримують пекарні в Києві, Бучі, Херсоні, Одесі та Харкові, постачаючи необхідні інгредієнти, забезпечуючи та обслуговуючи основне обладнання та виплачуючи зарплату пекарям.

Крім того, вони придбали мобільну пекарню в Одесі, яка може виконувати свої функції під час відключень електроенергії та доставляти хліб у прифронтові міста та села. У планах – підтримати хлібозаводи в Миколаєві та Дніпрі та побудувати хлібзавод на Салтівці (Харківська область).

Нагадаємо, у листопаді ініціатива Bake for Ukraine провела в Берліні для депутатів Бундестагу майстер-клас з випікання паляниці.

Фото та відео: Ольга Танасійчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-