Діаспора закликала Орбана підтримати євроінтеграцію України

Діаспора закликала Орбана підтримати євроінтеграцію України

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) та Товариство української культури в Угорщині (ТУКУ) закликали прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана підтримати процес інтеграції України до Євросоюзу під час саміту Європейської Ради у Брюсселі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

В офіційному листі від імені двох організацій президент СКУ Павло Ґрод і президент ТУКУ та другий віцепрезидент СКУ Ярослава Хортяні запевнили прем’єр-міністра Орбана у тому, що повноцінне членство України в ЄС цілковито відповідає інтересам народу Угорщини.

Вони наголосили на тому, що Україна за останній час продемонструвала вражаючий прогрес у впровадженні реформ, спрямованих на наближення до стандартів ЄС. Це стосується у тому числі й нещодавніх змін до національного законодавства України з питань національних меншин.

Читайте також: СКУ привітав зміни до закону про нацменшини в Україні

Також сьогодні Україна веде боротьбу за своє право на існування як незалежна, суверенна і вільна нація і водночас демонструє принциповий прогрес в імплементації окреслених Європейською Комісією норм європейського законодавства.

З огляду на ці обставини, провідники СКУ закликали прем’єр-міністра бути принциповим у своїй позиції і підтримати рішення Європейської Ради про відкриття переговорів про вступ України до ЄС.

«Питання членства України у ЄС є передусім питанням європейської безпеки та стабільності. Завдяки своїй загартованій у боях армії та відданим європейським цінностям людям, Україна значно посилить можливості та стійкість європейського блоку проти зовнішніх загроз. Угорщина також виграє від цього кроку – політично, економічно та безпеково», – йдеться в офіційному листі. 

Нагадаємо, раніше до прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, Уряду і Державних Зборів із закликом підтримати початок переговорів про вступ України до Європейського Союзу звернулися керівництво та члени українського Товариства «Нова Хвиля» в Угорщині.

11 грудня в Брюсселі відбулася Рада міністрів ЄС із закордонних справ, яка скоординувала позиції країн-членів щодо продовження допомоги Україні напередодні Європейської ради, зустріч якої пройде у Брюсселі 14-15 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-