Нідерландські волонтери привітали маленьких українців зі святом Миколая

Нідерландські волонтери привітали маленьких українців зі святом Миколая

Фото, відео
Укрінформ
Нідерландські волонтери з Stichting United we stand Together привітали маленьких українців з Днем святого Миколая у містечку Жовква, що за 25 кілометрів від Львова. 

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

Пресцила Хуізенга та її хлопець Вінсент Равенхорст особисто привезли дітям подарунки в Україну. Ця подорож стала для Вінсента дванадцятою, а для Пресцили сьомою. У червні 2022 року вони вперше поїхали до Львова разом із друзями з Кракова. “Минулого року ми разом із іншим фондом порадували 70 дітей. Це діти-сироти, діти, які втратили одного з батьків, та малозабезпечені діти. Цього року у нас був список із 96 дітей. Два місяці тому ми закликали наших підписників долучитися. Люди могли зареєструватися та вказати, кому вони хочуть зробити подарунок, хлопчикові чи дівчинці, та якого віку”, - розповідають Пресцила та Вінсент. 

Нідерландські волонтери привітали маленьких українців зі святом Миколая / Фото: Sofia Zavadka

Нідерландські волонтери кажуть, що отримали багато позитивних відгуків від людей, які взяли участь у цій акції. Вони були раді, що можуть допомогти конкретним дітям, знаючи трохи про дитину, маючи ім’я та вік, можуть зробити щось конкретно для цієї дитини. 

“Машина була повна. Ми також мали додаткові подарунки для дітей від нідерландців, що також вирішили долучитися та підтримати ініціативу. Це дуже різні люди: від наших місцевих жителів до людей з інших міст та провінцій Нідерландів та людей з України”, - розповідає Пресцила. 

За її словами, друзі з Польщі теж приєдналися, а також партнери з іншого нідерландскього фонду Dutch Civilian Action for Ukraine. 

Вона додала, що під час святкування Дня святого Миколая в містечку Жовква подарунки там також отримали діти з інших куточків України, зокрема з Харкова та Запоріжжя. 

“Підбадьорити цих дітей, дати їм надію, показати, що ми про них думаємо – це найкраще! Подарунки та презенти були дуже різноманітні! Усі також отримали пакунок із солодощами від мера, в’язану шапочку, виготовлену групою літніх жінок з Нідерландів, та шоколадні презенти. Дівчата заспівали нам і ми отримали подяку від міського голови за наші старання. Ми зробимо це знову наступного року! Яка б ситуація не була в цей момент, це не має значення. Діти - це майбутнє, і ми можемо зробити це, щоб подарувати їм гарний день!” - наголосили нідерландські волонтери. 

Вони також розповіли, що відправили подарунки до Кракова, де працюють разом з Dobro zawsze wraca. “Агнес та її організація опікуються 7 тисячами українців, які приїхали до Кракова. Вони організовують День святого Миколая у Кракові для 2000 дітей! Також ми отримали фінансові пожертви від людей з Нідерландів, які ми надіслали у благодійний фонд “Долоньки миру” у Харкові. Там закуплять дітям подарунки, а також організують акцію з їхньою роздачею”, - каже Пресцила. 

Вона наголосила, що від волонтерства отримує велику кількість енергії та вдячності від багатьох людей. “Ми маємо тісний контакт з нашими партнерами в Україні, що дозволяє нам швидко діяти, і якщо вони щось просять, ми намагаємося це дістати. Ми плідно співпрацюємо з нашим партнером “Долоньки миру” з Харкова. Вони, наприклад, запитували, про операційний стіл. Ми не уявляли, як це зробити, але після кількох телефонних дзвінків нам вдалося. Також відправили стоматологічне обладнання до Харкова. Ми надаємо медикаменти для лікарень, одяг за сезоном, теплі ковдри та корм для тварин. А ще ми отримали багато гумових чобіт від донора. Незабаром надійде чергова партія ковбаси від однієї компанії. Проводимо акції зі збору продуктів у супермаркетах, завдяки чому минулого разу ми відправили 850 кг продуктів тривалого зберігання”, - розповідають волонтери Пресцила Хуізенга та її хлопець Вінсент Равенхорст. 

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну вони передали близько 50 000 кг гуманітарної допомоги, доставивши її в Україну, а також українським біженцям у Польщі. 

“Ми привозимо одяг, кухонне приладдя, меблі, іграшки та інше в Dobro Zawsze Wraca в Кракові. Вони не тільки транспортують допомогу в Україну, але й підтримують 7 тисяч українців у Кракові. Ми багато співпрацюємо з іншими фондами в Нідерландах, які теж надають допомогу Україні. Наприклад, від іншого фонду отримали 250 пожежних костюмів. Працюємо разом із Dutch Civilian Action, які, зокрема, активно допомагають туберкульозним лікарням у Києві та на Донбасі, де мають контакт із дитячим будинком та центром для людей похилого віку. Dutch Civilian Action збирає від нас товари, які вони везуть в Україну. Так разом ми забезпечили будинок для літніх людей ліками від нетримання сечі на 2 місяці”, - розповіла Укрінформу Пресцила Хуізенга. 

Читайте також: У Нідерландах українська громада зустрілася із Ірмою Вітовською

Як повідомляв Укрінформ, вперше за новим календарем: в Україні відзначають день Святого Миколая. У середу, 6 грудня, в Україні вперше святкували день Святого Миколая за новоюліанським календарем.

Фото, відео: Sofia Zavadka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-