Громаду запрошують на

Громаду запрошують на "Дні українського кіно в Римі"

Анонс
Укрінформ
З 15 по 17 грудня в кінотеатрі "Casa del Cinema" відбудуться "Дні українського кіно в Римі", організовані Державною агентством України з питань кіно та посольством України в Італії за підтримки міністерства закордонних справ України.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сторінку посольства у Фейсбуці

Метою заходу є продемонструвати, що, незважаючи на війну, українське національне кіно не лише вижило, а й розвивається, створюючи нові фільми, які гідно представляють Україну на міжнародній арені кінематографу.

Протягом трьох днів глядачі матимуть можливість переглянути найпопулярніші стрічки останніх років: повнометражні фільми, мультфільми та документальні роботи.

Широкому загалу також будуть представлені стрічки про російську війну в Україні, історичні драми та романтичні комедії.

Відкриття заходу відбудеться історичною драмою "БожеВільні", яка отримала спеціальну нагороду на міжнародному кінофестивалі у Варшаві. Режисер фільму, Денис Тарасов, особисто представить фільм глядачам та відповість на запитання після показу стрічки.

Також у межах заходу відбудуться покази стрічок "Мавка: Лісова пісня", "Мирний - 21", "Довбуш", "Сусідка", "Область героїв", "Чому ми?", "Передчуття", "Уроки толерантності".

Усі фільми будуть демонструватися українською мовою з італійськими чи англійськими субтитрами.

Кінопоказ проходитиме за адресою: м. Рим, Casa del cinema (Sala Cinecittà), largo Marcello Mastroianni,1, 00197. Вхід вільний.

З рокладом фільмів можна ознайомитися на сторінці посольства України в Італії у Фейсбуці.

Читайте також: У Нідерландах відбувся фестиваль української їжі та моди

Як повідомляв Укрінформ, у Римі з 8 по 10 грудня у актовій залі релігійного товариства «Свята Софія» відбудеться «Фестиваль українського духовного кіно».

Фото: Держкіно

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-