У Нідерландах відбувся фестиваль української їжі та моди

У Нідерландах відбувся фестиваль української їжі та моди

Фото
Укрінформ
У нідерландському місті Гарлем відбувся фестиваль Ukrainian Lucht Festival.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

На заході були представлені українські страви. Зокрема, можна було скуштувати солодкі та солоні вареники, сирники, борщ, різні млинці, традиційні десерти та багато іншого. 

Протягом трьох днів відвідувачі українського фестивалю могли не лише скуштувати українських смаколиків, а й відчути унікальний стиль та майстерність українських модних брендів.

Талановиті дизайнери з України представили свої останні творіння. Кожен охочий міг придбати від традиційних вишитих сорочок до сучасного одягу прямо з подіуму. Варто зазначити, що кожен виріб виготовляється в Україні під обстрілами та постійними сиренами.

Було представлено жіночий, чоловічий та дитячий одяг, взуття, сумки, прикраси, сувеніри, предмети для дому, солодощі з України та багато іншого. Загалом було представлено близько 30 брендів з України. 

Також дорослі та діти могли взяти участь у майстер-класах, а ще насолодитися живою музикою від українських співаків та діджеїв.

“Ми хотіли показати все найкраще, що є в Україні - талановитих та працьовитих людей, найкращих майстрів, смачнющу кухню, якісні бренди, музику, нашу волю та жагу до життя. Так виник формат фестивалю, бо він обʼєднує все це”, - розповіли Укрінформу організаторки Ukrainian Lucht Festival Анастасія Мельник та Марія Вишнівська.

За їх словами, фестиваль відвідало приблизно 1 500 людей. До кінця року планують орагнізувати ще не один захід, щоб мешканці Нідерландів могли доторкнутися, побачити і відчути Україну.

“Обов’язково! Ще до кінця року планується Фуд Фестиваль в Амстердамі, а потім великий фестиваль навесні”, - поділилися організатори.

Варто зазначити, що також захід відвідав посол України в Нідерландах Олександр Карасевич з дружиною та мер Гарлема Йос Вінен.  Мер Гарлема наголосив, що Нідерланди підтримують Україну.

Мер Гарлема Йос Вінен
Мер Гарлема Йос Вінен

“Підтримка України дуже сильна, особливо в цьому місті. Тож не хвилюйтеся, ми будемо підтримувати вас”, - сказав він.

Читайте також: Українці у французькому Меці долучилися до різдвяного параду

Як повідомляв Укрінформ, українці дедалі частіше обирають західні країни Європи для свого перебування і роботи – у вересні найбільший абсолютний приріст громадян України з тимчасовим захистом спостерігався в Німеччині (+1,6%, майже 20 тис. осіб), Нідерландах осіб; (+2,8%, понад 3,5 тис.), та Ірландії (3,2%, близько 3 тис.) порівняно з серпнем.

Фото: Ірина Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-